Bangkok

Bezienswaardigheden Thailand

Thailand heeft prachtige bezienswaardigheden en teveel hoogtepunten om op te noemen. In Bangkok alleen al kijk je je ogen uit en wanneer je door Thailand reist kom je overal de meest prachtige bezienswaardigheden tegen. Of het nu een tempelcomplex is, de schitterende natuur of de tropische eilanden in het zuiden. Thailand heeft het allemaal. Hieronder is een selectie gemaakt van de meest aansprekende bezienswaardigheden en hoogtepunten in Thailand. Dit zijn onder andere tempels, natuurgebieden en bouwwerken uit het verleden.

Grand Palace Bangkok

The Grand Palace in Bangkok is een must om te bezoeken. De ene tempel is nog mooier dan de andere, goud is hier de kleur die overheerst. Overal hoor je biddende monniken en in diverse tempels op het complex wordt er gebeden voor Boedhabeelden.
Lees meer The Grand Palace Bangkok

Ko San Road

Ko San Road is het backpackers centrum van heel Azie. Hier komen backpackers uit alle delen van de wereld samen. Je vindt hier goedkope hotels, hippe bars, restaurantjes, marktjes en nog veel meer.

Per Longtail boot over de Chao Phraya-rivier
Achter het Golden Palace complex ligt de Chao Phraya rivier. Het is prachtig om Bangkok vanaf deze rivier te ontdekken. Per longtail boot vaar je langs woningen op palen, je ziet vanaf het water het alledaagse leven van Bangkok. Echt een aanrader om te ondernemen.

Ayutthaya tempelstad

Voor tempelliefhebbers is de oude koningsstad Ayutthaya het paradepaardje van Thailand. Het prachtige tempelcomplex prijkt uiteraard op de Werelderfgoedlijst.
Lees meer over Ayutthaya

Sukothai

Bijna 200 verschillende ruïnes zijn verspreid over 70 vierkante kilometer. Sukhothai is een historisch park met torenhoge boeddha’s, sierlijke paleizen, en sierlijke oude tempels.
Lees meer over Sukothai

Khao Yai National Park

Khao Yai Nationaal Park is het oudste wildpark van Thailand. De natuur is er spectaculair, met uitzichten op bergtoppen en watervallen. Hier vind je vele diersoorten zoals apen, olifanten en ook tijgers.
Ga naar Khao National Park