Vakantie Jomtien opties

Jomtien ligt ongeveer 150 km ten zuidoosten van Bangkok, aan de Golf van Thailand en ligt direct naast de mondaine badplaats Pattaya. Jomtien trekt, met name in het weekend, veel Thaise toeristen. De plaats is over enkele kilometers uitgestrekt langs de kust met voornamelijk hoge hotels en appartementengebouwen. Het achterland is vrij vlak en groen met enkele glooiende stukken land.

Het strand bestaat uit zand en fijn grind. Het kleine centrum heeft enkele tientallen restaurants en winkels. Het nabij gelegen Pattaya is echter een grote stad met vele winkels, bars, restaurants, nachtclubs en discotheken en is erg op het toerisme ingesteld. Vanuit Jomtien zijn er taxi’s met open zitruimte achterin, die naar Pattaya rijden en terug. De prijs ligt tussen € 0,30 en € 2 per persoon (prijs van tevoren afspreken).

Sport:
Bij een aantal hotels zijn tennis- en squashbanen. Bij de Jomtien Water Sport Club, aan de zuidrand van de plaats, kunt u windsurfen en zeilen. In het centrum zit een kleine duikschool. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor skelteren, bowling, en diverse watersporten zoals jet- en waterskiën.

De 9-holes baan van Greenway Driving Range & Country Club ligt tussen Jomtien en Pattaya en een 18-holes baan de Siam Country Club vindt u 10 km van Pattaya.

Excursiemogelijkheden:
Boottochten, Waterpretpark, Mini Siam, het Thaise Madurodam en Koh Larn (eiland op ongeveer 30 minuten van Pattaya met tropische witte zandstranden).