De I-San

In het Noordoosten van Thailand, door de bevolking ook wel de I-San regio genoemd, vind je eeuwenoude beschavingen uit de prehistorische tijd terug en de tijd dat de Khmer bevolking er woonde. De mooie tempels en een prachtige architectuur in de regio zijn dan ook overblijfselen uit deze tijd.

I-San regio van akkerbouw

De I-San regio is de armste streek van Thailand. Ze leven hier voornamelijk van de akkerbouw. Maar omdat de bodem voornamelijk uit fijn zand bestaat en er bijna geen regen valt, is het een onzeker en moeilijk beroep. Meestal is er maar een oogst per jaar. Valt deze tegen, dan zijn er dat jaar geen inkomsten. Maïs, rijst en jute wordt het meest verbouwd.

De echte Thaise leefwijze

Noordoost Thailand is op toeristisch gebied nog bijna helemaal niet ontwikkeld. Een pluspunt, want hierdoor maak je kennis met de échte Thaise levenswijze. Aanschouw de indrukwekkende tempels, prachtige architectuur en bijzondere monumenten uit prehistorische tijden. En: je hoeft zelden in de rij te staan! De bevolking is daarnaast ontzettend gastvrij en de prijzen liggen een heel stuk lager dan in andere delen van Thailand.