Chiang Mai is de derde grootste stad van Thailand en gelegen op 700 kilometer ten noorden van Bangkok. Er is daarom genoeg te doen in deze charmante stad, ook wel de roos van het noorden genoemd.

Chiang Mai, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt 700 kilometer ten noorden van Bangkok. De stad wordt ook wel de roos van het noorden genoemd en is populair bij zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. De binnenstad is een vierkant met een gracht eromheen.

In Chiang Mai zijn er veel uitgaansmogelijkheden. Het gaat er echter rustiger aan toe dan op de eilanden en in de hoofdstad Bangkok. Toch kun je in Chiang Mai goed aan je trekken komen als je wilt genieten van lekker eten, een ijskoud biertje of een avondje dansen.

De Thai serveren dag en nacht eten. Anders dan in Nederland, eten ze niet per se drie keer per dag, maar eerder wanneer zij daar zin in hebben. In Chiang Mai kun je werkelijk heerlijk eten. Heerlijk dineren Wil je dineren in een mooi restaurant, dan heb je in Chiang Mai genoeg keuze.

Chiang Mai telt meer dan 300 tempels, waaronder enkele zeer bijzondere zoals Wat Phra Singh en Wat Suan Dok. Je kunt de stad te voet verkennen, maar de liefhebbers kunnen hier een fiets huren – een absolute aanrader, want het is de beste manier om de stad en de omgeving te verkennen en bovendien in contact te komen met de Thai. Naast de beroemde nachtmarkt met zijn enorme aanbod aan handwerkproducten en souvenirs, zijn hier ook leuke lokale markten zoals de Warorot-markt waar onder meer allerlei soorten bloemen verkocht worden. Verder kunnen kooplustigen eventueel een excursie maken naar de vele fabriekjes in de omgeving van de stad waar onder meer zilver, zijde, houtsnijwerk en bont gekleurde parasols geproduceerd en verkocht worden.

Het makkelijke aan reizen door Thailand is dat er aan vervoer geen tekort is. Zo dus ook in Chiang Mai. Je hoeft maar je hand uit te steken en er staat een vervoersmiddel voor je neus met chauffeur, die je maar al te graag naar je bestemming brengt.

Chiang Mai is de derde stad van Thailand en één van de oudste steden van het land. De stad heeft een eigen sfeer weten te behouden, doordat het, tot in deze eeuw, nauwelijks te bereiken was vanuit het zuiden. De stad biedt volop mogelijkheden om te winkelen, te eten, uit te gaan en heeft diverse culturele attracties. De (voor toeristen) belangrijkste attractie is de sfeervolle avond/nachtmarkt aan de Chang Khan.

De stad, bijgenaamd ‘De Roos van het Noorden’ is de derde stad van Thailand en heeft meer dan 175.000 inwoners. Chiang Mai,in 1298 gesticht, is één van de oudste steden van Thailand en lange tijd een onafhankelijk vorstendom geweest, dat in de 16e en 17e eeuw onder het rijk van Ayutthaya viel. In de 18e eeuw werd Chiang Mai als zelfstandig vorstendom bij het koninkrijk Siam gevoegd en kwam pas rond 1900 geheel onder Thais bestuur.

De stad heeft een eigen sfeer weten te behouden, doordat het, tot in deze eeuw, nauwelijks te bereiken was vanuit het zuiden. De stad biedt volop mogelijkheden om te winkelen, te eten, uit te gaan en heeft diverse culturele attracties. De (voor toeristen) belangrijkste attractie is de sfeervolle avond/nachtmarkt aan de Chang Khan en een leuke plek om eens te gaan eten zijn de vele restaurantjes langs de Ping-rivier.

Ook in Chiang Mai zijn de schitterende tempels de belangrijkste attractie; vooral de Doi Suthep tempel is het bezoeken meer dan waard en zij vertonen een grote architectonische verscheidenheid, vanwege de ouderdom en geschiedenis van de stad. De oudste tempel is Wat Chiang Man, gebouwd in Lanna-stijl, met Ceylon invloeden.

Overige bezienswaardigheden: het trainingskamp voor jonge olifanten en Sankaem-Paeng, voor zijdecultuur en kunstnijverheid.