Koh Tao is een van de tropische zuidelijke eilanden, gelegen in de buurt van Koh Samui. Het is er rustig en geschikt voor iedereen die de hectiek van de overbezette eilanden Phuket of Koh Samui wilt ontvluchten. Maar wat doe je nou als je eenmaal op zo’n rustig eiland bent?

Wandelen op Koh Tao
Omdat het op Koh Tao vrij rustig is, is het eiland uitermate geschikt om te wandelen. Wandel door de dorpen, maak foto’s en pak hier en daar een drankje op een terrasje. Niets moet, alles mag, je bent op vakantie.

Snorkelen en duiken
Vroeger was Koh Tao voornamelijk bekend om de snorkel- en duiklocaties. Je kunt via een reisorganisatie een dagtour boeken om op de mooiste plekken te komen. Vaak is dit gecombineerd met een lunch aan boord van het schip. Ook zijn er op Koh Tao veel PADI duikscholen, mocht je de wens hebben uw brevet te behalen.
Ga naar duiken Koh Tao

Huur een scooter
Als je het hele eiland wilt verkennen, is het een mogelijkheid een scooter te huren. Ze zijn goedkoop en het eiland is net groot genoeg om te scooter op stap te gaan. Je hebt wel een rijbewijs nodig.

Relaxen
Geen zin om op stap te gaan? Pak dan uw handdoek en verplaats uzelf naar het strand. Kom bij in je ligbed en geniet van het uitzicht en de zon.

Ben je op zoek naar een zonvakantie Koh Tao?
Ga dan naar vakantie Koh Tao

Het knusse Koh Tao is onderdeel van de Samui-archipel, dat bestaat uit tientallen eilanden waarvan Koh Samui en Koh Phangan de bekendste zijn. Met slechts 21 km² is dit een heerlijk overzichtelijke vakantieparadijsje in de Golf van Thailand. Letterlijk vertaald betekent Koh Tao ‘schildpaddeneiland’, vernoemd naar de vorm van het eiland.