Ko Phi Phi Thailand

Op slechts 45 minuten afstand van het drukke Phuket vind je een tropisch paradijs, waar je kunt genieten van prachtige stranden en prachtige uitzichten. Koh Phi Phi bestaat uit twee eilanden: Koh Phi Phi Leh (onbewoond) en Koh Phi Phi Don. De eilanden bieden parelwitte stranden, helderblauw water en indrukwekkende rotsformaties.

De Phi Phi Islands zijn oogverblindend mooi. De turkooizen zee en het spierwitte strand doen haast pijn aan je ogen. Indrukwekkende hoge kalksteenbergen omringen deze parel in de zee. Het eiland bestaat in feite uit twee eilanden: Phi Phi Don en Phi Phi Ley. Aan de westkust van deze laatst genoemde ligt het beroemde strand van Maya Bay waar verschillende scènes uit de film The Beach zijn opgenomen. Phi Phi Don is een vrolijke toeristische bestemming waar je voor een goedkope prijs een hoop leuke dingetjes kunt scoren. Om echt van de schoonheid van Phi Phi te genieten kun je met een langstaartboot een tocht rond beide eilanden maken. Zorg dat je je camera in de aanslag hebt, want je zult versteld staan van al het prachtige natuurschoon.

Koh Phi Phi werd zoals gezegd bekend door de film “The Beach”. Deze klassieker, met Leonardo di Caprio in de hoofdrol, zorgde voor een ware toestroom aan backpackers. En nogsteeds bezoeken jongeren Ko Phi Phi om te relaxen, snorkelen en voor de bars en overige gelegenheden populair onder jongeren. Echter is het hier voor gezinnen en ouderen ook goed toeven. Voor elk wat wils.

Bestaand als een van de meest iconische bestemmingen in Thailand, is Koh Phi Phi nog indrukwekkender in het echte leven. Koh Phi Phi is alleen toegankelijk per boot vanaf het vasteland, er zijn geen auto’s op het eiland en alles is te voet bereikbaar. Vul je dagen met eilandhoppen naar de nabijgelegen Maya-baai, ga rotsklimmen over de grillige kliffen die boven het eiland uittorenen of snorkel door de blauwgekleurde wateren.

Wil je een zonvakantie Koh Phi Phi? Weten wat de mogelijkheden zijn?
Ga dan naar: strandvakantie Koh Phi Phi