Kanchanaburi

Bij Kanchanaburi vindt u de brug over de River Kwai. Van de beroemde brug is alleen het stuk met bogen nog origineel, want een deel van de brug is vervangen na een bombardement van de Engelse luchtmacht. De originele brug lag een aantal kilometers hoger op de rivier en wat hier nu nog rest is een, verplaatste, gammele constructie van hout en staal, waar niemand aandacht aan zou hebben geschonken als de brug niet zo’n beruchte historie had gehad.

Op 129 kilometer ten westen van Bangkok ligt Kanchanaburi, een stad met zo’n 54,000 inwoners. De gelijknamige provincie is de op drie na grootste van Thailand en grenst in het westen aan Myanmar. De stad, opgericht door koning Rama I, diende in eerste instantie als verdedigingslinie tegen het Birmese leger. Deze dreigde aan te vallen via de Drie Pagoden Pass. De Japanners gebruikten deze pass tijdens de Tweede Wereld Oorlog om hun leger in Birma te bevoorraden.

Kanchanaburi is nu voornamelijk bekend om de brug over de River Kwai en de Erawan watervallen. In de stad zijn een aantal oorlogsmusea te vinden. Het is daarom ook een populaire plaats voor toeristen. De stad is goed verbonden met andere steden en dat maakt het makkelijk te bereiken. Vanuit Bangkok kunt u bijvoorbeeld een comfortabele bus of trein nemen richting Kanchanaburi. Om de stad te bezichtigen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt uiteraard een tour boeken bij een reisbureau. Wil je liever zelf op pad? Scooters zijn te huur tegen voordelige prijzen. Mocht dit niet in je straatje passen, spring dan bij een chauffeur achterop en laat je rijden door de stad.

In Kanchanaburi kun je niet alleen overdag je agenda vullen. Ook na zonsondergang is er genoeg te doen. Restaurants en bars zijn verspreid langs de rivier. Nachtclubs zijn in deze stad een stuk duurder, dus houd hier rekening mee als je een budget hebt. In het weekend zul je tevens discoboten over de rivier zien varen, een grappig fenomeen om te zien. Wil je als de lokale bevolking een avondje uit? Stap dan een karaoke bar binnen en laat je stem horen.

Overnachtingen zoeken in Kanchanaburi is geen probleem. Er is voor iedereen wat wils: comfortabele hotels, guesthouses, b&b’s en bungalows. Wil je langs de River Kwai logeren? Houd er dan rekening mee dat er in het weekend discoboten over de rivier varen. Als je in alle rust wilt slapen, kan dit een nadeel zijn. Accommodatie in Kanchanaburi is voor elk budget te vinden.

Ben je voor langere tijd in Kanchanaburi, neem dan ook de tijd om de provincie in te gaan. Vanuit de stad zijn er namelijk vele excursies te doen die de moeite waard zijn. Watervallen, bergen en grotten zijn te bewonderen buiten de stad. Daarnaast zul je merken dat de bevolking uiterst vriendelijk is, iets wat je reis naar Kanchanaburi alleen maar aangenamer kan maken.

kanchanaburi