bezienswaardigheden Bangkok

Bezienswaardigheden Bangkok

Veel reizigers die naar Thailand gaan, zullen de hoofdstad Bangkok waarschijnlijk zo veel mogelijk vermijden. Er zijn echter genoeg redenen om Bangkok wel degelijk op uw reisschema te zetten. Een aantal tips om je op weg te helpen vind je hier.

Grand Palace – Wat Phra Kaew
Het grote paleis mag je niet missen tijdens je bezoek aan Bangkok. Het beste kun je hier een ochtend of middag voor uit trekken. Denk eraan dat gepaste kleding een vereiste is. Draag geen korte broek en bedek je schouders. Wanneer het dus een warme dag is, is het om deze reden aan te raden ’s ochtends een bezoek te brengen.
Meer over The Grand Palace

Rattanakosin
De Koninklijke stad ligt midden in Bangkok op een eiland. De rivier Mae Chao Phraya zorgt er samen met het kunstmatige kanaal Khlong Lawd voor dat het eiland gescheiden wordt van het vaste land. Het eiland wordt Rattanakosin genoemd, waarop de voormalige hoofdstad Siam werd gevestigd. Bangkok is dus eigenlijk een stad om een stad. Tot aan de revolutie van 1932 werden alle Koninklijke verblijven en regeringskantoren op dit eiland gevestigd. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister met veel bezienswaardigheden. Het eiland Rattanakosin wordt afgeschermd door de muren van het Grote Paleis.

Drijvende markt
100 kilometer van Bangkok vind je de drijvende markt. Longtailboten varen over de wateren en bieden zowel lokale mensen als toeristen hun waar aan. Denk aan vers tropisch fruit, groenten, vruchtensappen en maaltijden die op de boten worden klaargemaakt. Een bezoek aan de drijvende markt is een ware beleving! Vanuit Bangkok gaan er vroeg in de ochtend toerbussen naar de drijvende markt.

Chatuchak weekend markt
De Chatuchak weekend markt is open op zaterdag en zondag. De markt is van gigantisch formaat en verkoopt alles wat je maar kunt bedenken. Van maaltijden tot dieren, van kleding tot kunstwerken. En dat alles voor een goed prijsje, waar ook nog over te onderhandelen valt. Voor een bezoek aan de Chatuchak markt kun je makkelijk een hele dag uit trekken.

Muay Thai
Ben je een sportliefhebber? Dan kun je in Bangkok een Muay Thai wedstrijd bijwonen. Deze Thaise vorm van kickboxen is te zien in twee stadions in de stad. Tickets kun je bij de meeste ticketcenters boeken. Houd er rekening mee dat deze tickets duurder zijn dan wat je van Thailand gewend bent.

Siam Square
Siam Square is voor vele Thai een bekende ontmoetingsplaats. Jongeren ontmoeten elkaar hier en winkelen er op los in de vele shopping malls in de directe omgeving. Er is voor ieder wat wils. Zo biedt Siam Paragon Mall de luxe merken aan en MBK biedt veel betaalbare producten aan. In de omgeving van Siam Square vind je veel eetgelegenheden. Echter, de vele shopping malls op Siam Square hebben allen een food court.

Wat Arun
Dit boeddhistische tempelcomplex werd gebouwd onder koning Rama. De tempel is gelegen aan de Chao Phraya rivier en heeft een pagode van 79 meter hoog. Het is gebouwd volgens de Khmer-architectuur en rijkelijk versierd met stukjes porselein. (zie hoofdfoto)

Wat Pho
Deze grootste en oudste tempel van Bangkok heeft meer dan duizend Boeddha-vertoningen. De grote liggende Boeddha vind je hier met een lengte van maar liefst 46 meter en een hoogte van 15 meter. De liggende Boeddha is bedekt met bladgoud en parelmoer. Wat Pho is zeker een bezoek waard.

Fietsen door Bangkok
Naast alle tempels, tuk tuks en drukte is er rondom Bangkok een gebied te vinden waar het rustiger is. Dit gebied is uitstekend voor een fietstocht. Een fietstocht kun je boeken bij een van de vele reisbureaus. Een gids neemt je bijvoorbeeld mee langs smalle steegjes, kleine marktjes en fruitplantages. Voor je het weet, heb je het gevoel totaal ergens anders te zijn.

Boottochten
De kanalen van Bangkok zijn te bewonderen vanuit een boot. Boottochten beginnen vaak vanaf de Chao Phraya rivier, waar je het Koninklijk Paleis en de Wat Arun kunt bewonderen. De tocht neemt je daarna mee naar delen van Bangkok die alleen per boot te bereiken zijn. U ziet een andere kant van Bangkok!

Chinatown
Een van de meest boeiende wijken van Bangkok is Chinatown. Het is namelijk de grootste Chinatown van de wereld. Bezoek een van de kleurrijke markten of ga naar een restaurant om heerlijk te dimsummen. Chinatown is tevens geschikt om doorheen te fietsen. En vooral ’s avonds is het leuk om foto’s van de wijk te maken.