Het noorden van Thailand gaat niet alleen over Chiang Mai en Chiang Rai. Ben je ooit in Mae Hong Son, Pai, Nan of Lampang geweest? Heerlijke bestemmingen in het Noorden van Thailand.

Mae Song is bekend als “de stad van de mist ′ vanwege de hoge bergen en het mistige weer het hele jaar door. Prachtige foto’s en films kun je hier schieten. Mae Hong Son is daardoor een van de mooiste bestemmingen in het noorden van Thailand. Je kunt kamperen in de Pang Ung Garden om adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen te bewonderen. Je kunt ook de Wat Phra That Doi Kong Mu-tempel bezoeken en een wandeling maken over de Sutongpae-brug. Vertrek vanuit de charmante en populaire stad Pai en geniet van het heerlijk eten in een van de straatjes.

Nan is een kleine stad met veel bezienswaardigheden, en vanwaar je kunt genieten van prachtige uitzichten en een rustige sfeer. Bezoek de staande Boeddha in Wat Phra That Khao Noi Khao Noi en de Phumin-tempel.

Lampang is een charmant stadje aan de rivier. Geniet van prachtige oude tempels zoals de Wat Phrathat, Wat Phra Bat Pupha Daeng en geniet van ontspannen en magisch momenten in Chae Son National Park.

De heuvels in het noorden van Thailand worden bevolkt door diverse inheemse stamnen. De voornaamste stammen in dit gebied zijn de Akha, Lahu en de Lisu. De Lahu zijn een van de grotere stammen in dit gebied, en oorspronkelijk afkomstig uit Tibet. De vrouwen dragen fraai gekleurde zwart-rode blouses en een smalle rok. De Lahu leven van de verbouw van rijst, maïs en opium, al wordt de verbouw van dat laatste sterk aan banden gelegd. Er zijn meerdere Lahu stammen, die je onderling kunt herkennen aan de verschillende hoofdkleur in hun kleding, en waarnaar ze vernoemd zijn; zo heb je bijvoorbeeld de Black Lahu en de Red Lahu. De Lisu behoren tot de meest fotogenieke stammen, omdat ze zeer kleurige kleding met fel blauw, groen en rood dragen. De Lisu leven in clans. Elk Lisudorp heeft een ‘beschermgod’ die bij het dorpsaltaar vereerd wordt. Op de laatste dag kom je rond een uur of vijf weer aan in Chiang Mai. Je kunt genieten van een douche en ’s avonds onder het genot van een drankje de ervaringen uitwisselen.Akha dorp en een mooie wandeling door theeplantages in dit hooggelegen gebied op het programma. De Akha zijn te herkennen aan de typerende hoofdtooi van de vrouwen, die rijk versierd is met zilveren ornamenten en kralen.