Ontdek de Nan Vallei

In het uiterste Noorden van Thailand vind je de Nan Vallei. Het gebied heeft nog weinig toeristen welkom geheten en dat maakt deze vallei uniek. Een rondreis door het gebied is dan ook de manier om de vallei te bezoeken. Zo kom je de bergstammen tegen die nog volgens eigen tradities leven. Of geniet van het uitzicht vanaf hoge bergen en breng een bezoek aan de Nationale Parken en tempels.

Het Nationale Museum van Nan

De hoofdstad van de provincie Nan draagt dezelfde naam. Hier is het Nationaal Museum van Nan gevestigd in een oud provinciaal paleisgebouw. Wil je meer van de plaatselijke bevolking, hun tradities en de geschiedenis van het ontstaan van de vallei weten? Dan is het museum zeker een bezoekje waard. In maar liefst zes zalen wordt aandacht besteed aan diverse bevolkingen die in het gebied woonden, zoals de Noordelijke Thai, de Thai Lü, Htin, Khamu, Mrabri, Hmong en Mien stammen. Ook biedt het museum een kijk op de archeologische vondsten, lokale architectuur, wapens, boeddhistische kunst, olifantenivoor en keramische voorwerpen.

Tip! De provincie Nan is prachtig, geniet van de omgeving door een tocht op de mountainbike of motor te maken!

Heiligdom Wat Phumin

Ondanks dat het toerisme niet groot is in de Nanvallei, is er wel veel te zien en te doen. Zo kun je een rondreis maken door het gebied en de verschillende tempels en Nationale Parken bezoeken. In de Wat Phumin vind je beroemde muurschilderingen, met afbeeldingen van bebaarde, pijprokende buitenlandse zeelieden, dik aangeklede Europese vrouwen en een grote driemaster. Dit zijn afbeeldingen van het lokale leven en Jataka-verhalen.

De tempel Wat Phumin is in 1596 gebouwd, op de rug van twee reuzenslangen. Dat maakt de tempel een origineel en heilig onderkomen. De vier ingangen zijn bewerkt met houten poorten en het altaar wordt gesierd door Boeddhabeelden.

Nationaal Park Doi Phu Kha

Doi Phu Kha is niet alleen de hoogste berg in de provincie Nan, van bijna 2.000 meter hoog, het is ook een Nationaal Park. In het noorden van de provincie Nan ligt het dorp Nong Bua, waar het park gevestigd is. De prachtige, veelzijdige en zeldzame flora laat je de ongerepte natuur van de provincie zien. Hier vind je bijvoorbeeld de bijzondere Chomphu Phu Kha, de roze bloemen van deze plant staan in februari volledig in bloei. Ook zijn de watervallen een prachtige verschijning waardoor je helemaal tot rust komt.

Het dorp Nong Bua

In het district van Tha Wang Pha ligt het dorp Nong Bua. De Thaise Leu bevolking die hier woont, verkoopt handgemaakte traditionele stoffen met originele patronen. Deze stoffen zijn erg populair onder de toeristen die het dorp bezoeken. De techniek wordt al generaties lang doorgegeven. De tempel Wat Nong Bua siert het dorp, ook hier vind je prachtige muurschilderingen en gedetailleerde gravures van Thaise kunstenaars.

Tempels in het gebied

De tempel Wat Phra That Chae Haeng dateert uit 1355. Deze is net over de brug van de Nan-rivier gevestigd. Het gebouw wordt versierd met een poort van draken. Vanaf de heuvel waarop de tempel gebouwd is, geniet je van een prachtig uitzicht over de stad en de vallei.

De tempel Wat Phra That Chang Kham is gebouwd in de 14e eeuw. Het gebouw wordt ondersteund door beelden van olifanten. In de tempel worden boeddhistische geschriften over de geschiedenis, rechtspraak en astrologie bewaard.

In de Wat Chang Kham zie je duidelijk de stijlen uit de Sukhothai-periode. De tempel is gevestigd tegenover het Nationaal Museum Nan. De bibliotheek die in de tempel te vinden is, was ooit de grootste van Thailand. Het bouwjaar van de Wat Hua Khuang is onbekend, maar desondanks wordt deze tempel tot de oudste van de regio beschouwd. Stijlen van hindoeïstische, Khmer en de Sukhothai komen terug in het bouwwerk.

Tip! De provincie Nan is een afgelegen gebied dat doorsneden wordt door de Nan-rivier. Deze rivier is bekend vanwege de jaarlijkse drakenbootraces die gehouden worden in de stad Nan. Een week lang kun je de prachtige boten, gemaakt uit boomstammen, aanschouwen. Het is al een eeuwenoude traditie die elke herfst gehouden wordt aan het eind van het regenseizoen, wanneer het waterpeil op zijn hoogste niveau is.