Thailand festivals

Overzicht festivals Thailand

Thailand heeft vele festivals. Hierbij een overzicht van de meest interessante festivals en hun rituelen.

Khao Phansaa

Khao Phansaa is een Boeddhistisch feest dat het begin van het regenseizoen en de periode van de afnemende maan symboliseert. Dit jaar verschijnt de achtste volle maan op 26 juli. Volgens traditie gaan mannen tijdens Khao Phansaa het kloosterleven in.

Moederdag

Op 12 augustus viert de Thaise bevolking de verjaardag van koningin Sirikit. Op deze dag wordt in Thailand ook Moederdag gevierd. De Thai dragen op deze dag blauwe kleding. Deze kleur staat voor vrijdag, de dag van de week waarop de koningin geboren is. In Bangkok zijn er op deze dag veel culturele activiteiten te bewonderen. De straten van de hoofdstad zijn versierd met de feestelijke verlichting.

Houd rekening met

Als je ge√Įnspireerd bent geraakt en een of meerdere Thaise festivals gaat bezoeken zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.

Tijdens boeddhistische feestdagen mag er vaak geen alcohol verkocht worden in supermarkten en winkels. Ook veel bars en restaurants geen alcohol schenken op deze dagen geen alcohol.

Tijdens feestdagen kunnen hotels, guesthouses en openbaar vervoer eerder volgeboekt zijn dan normaal. Veel Thai reizen voor de feestdagen naar huis om de feestdagen met familie en vrienden te vieren.

Banken, ambassades, overheidskantoren, postkantoren en sommige winkels zijn gesloten tijdens feestdagen.