vakantie koh phangan

Koh Phangan Thailand

Koh Phangan ligt ten noorden van Koh Samui en heeft een oppervlakte van 191 km². Het eiland is te bereiken via Koh Samui in ongeveer een uur. De laatste jaren is Koh Phangan erg populair geworden onder backpackers. Dit komt met name door de full moon parties die er gehouden worden. Toch menen velen dat Koh Phangan nog steeds de authentieke sfeer heeft, iets wat Koh Samui lange tijd geleden verloren is. Koh Pha-Ngan heeft alles wat je van een tropisch eiland verwacht: hagelwitte stranden, warme blauwe zee, koraalriffen en een prachtig achterland. Hier volgen een aantal tips om jezelf te vermaken op het eiland.

Stranden
Koh Phangan heeft veel mooie stranden en baaien. Het is daarom de perfecte plek om jezelf terug te trekken en te genieten van het prachtige uitzicht vanuit je luie stoel. De stranden van Koh Phangan hebben over het algemeen minder voorzieningen dan op Koh Samui. Minder hectiek dus. Dit maakt het eiland voor sommigen zeer aangenaam.

Snorkelen en duiken
Houd je van snorkelen, duiken en rust? Dan is Koh Phangan de perfecte locatie voor je. Vergeleken met Koh Tao is Koh Phangan aanzienlijk rustiger. Dit betekent dat de natuur goed bewaard is gebleven. Op het eiland zijn meerdere duikscholen waar je terecht kunt. De levende koraalriffen nodigen uit tot snorkelen en duiken.

Verken het eiland
Kom van dat ligbed af en verken het eiland. Het achterland nodigt uit tot verkenningstochten te voet en per fiets of brommer. Tussen de beboste hellingen liggen verspreid over het eiland vier watervallen, waar je op een hete dag verkoeling kunt zoeken.Een scooter huren is een goede manier om het eiland te verkennen. Zo kun je overal naartoe op elk gewenst tijdstip. Wees wel voorzichtig. De rijstijl in Thailand kan op sommige plekken nogal gevaarlijk zijn. Tevens is het zo dat wanneer je betrokken raakt bij een ongeval je vaak niet bent verzekerd, dus houd dit in de gaten.

Full Moon Party
Ook al klinkt het afgezaagd, eenmaal op Koh Phangan zul je toch echt een Full Moon Party moeten bijwonen. Het eiland staat er niet voor niets om bekend. Maar let op! Wat je ook doet, gebruik te allen tijde je gezond verstand.