Khao Yai

Khao Yai Thailand

Betreed Thailands vitrine vol ongekende natuurschatten: het uit mistflarden opdoemende tropische regenwoud van Khao Yai, dat letterlijk ‘grote berg’ betekent. Khao Yai is het eerste en oudste nationale park van Thailand en is meer dan 2.000 vierkante meter groot. Het park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt met 3 uur rijden relatief dichtbij Bangkok.

Khao Yai is het eerste en oudste nationale park van Thailand dat werd opgericht in het jaar 1962. Het Khao Yai nationaal park ligt circa 180 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok en ligt voor het grootste deel in de provincie Nakhon Ratchasima. Verder heeft het park een oppervlakte van 2168 vierkante kilometer. De toegang van het park bevindt zich op een hoogte van 400 meter, echter liggen sommige delen van het park op 1000 meter hoogte met bergtoppen boven de 2000 meter.

Het natuurreservaat is grotendeels bedekt met primair regenwoud en prijkt op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het schijnt dat er nog wilde tijgers, beren en olifanten leven. Net zoals vele apensoorten zoals gibbons en makaken.

Khao Yai is ook bekend om de vleermuisgrotten. Rond de schemering verlaten meer dan een miljoen vleermuizen massaal de spelonken, als het tenminste niet regent. Het is een spectaculair gezicht.

Tip!
Je checkt in bij een resort, net buiten de grenzen van het Khao Yai Nationaal Park. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. De resorts zijn omgeven door weelderige vegetatie en prachtig aangelegde tuinen. Tijdens je verblijf in Khao Yai kun je verschillende excursies maken

De flora en fauna

Het park bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud, ongeveer 3000 verschillende soorten flora. Verder is ook nog uitgebreid fauna aanwezig. Er leven nog tijgers in het wild, maar ook olifanten, apen, wilde zwijnen en dwergherten. In totaal leven er ongeveer 60 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten. In het park is niemand woonachtig, vroeger zijn de plaatselijke boeren om het park heen gaan wonen. Verder zijn er veel watervallen te vinden in dit park, waaronder de meeste bekendste waterval Namtok Heo Suwat. De watervallen worden gevoed door vijf verschillende rivieren die door het park lopen. Het Khao Yai National Park is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst.