vakantie-KohYao-Yai
Ko Yao Yai is het grootste van de twee grote eilanden in de Ko Yao-archipel. Het andere eiland heet Koh Yao Noi. De eilandengroep bevindt zich op een steenworp van Phuket in de baai van Phang Nga. Ko Yao Yai betekent ‘groot lang eiland. Verwacht hier geen massatoerisme en feestgangers. Het pure originele Thais eilandgevoel vind je hier. Liefhebbers van strand, duiken en natuur zullen het hier enorm naar hun zin hebben. Huur een scooter en ontdek het eiland!

Voor 250 baht kun je een dagje scooteren op Koh Yao Yai. Via je hotel of in een van de shops bij de pier kun je een scooter huren. Je hoeft geen rijbewijs te tonen. De wegen hebben weinig verkeer. In alle rust kun hw van plek a naar b rijden. Om de mooiste stranden en natuur te ontdekken reis je van het noorden naar het zuiden van het eiland in een half uur. Plan een dag uit voor een heerlijk dagje op de scooter.

Ao Klong Sohn wordt gezien als het mooiste strand op Koh Yao Yai. Het is een prachtig uitgestrekt wit strand met direct aan het strand palmbomen. Hier kun je terecht voor het ultieme ‘hutje-op-het-strand gevoel’. Geniet in een bungalowtje aan het strand.

Er zijn een aantal hotels op Koh Yao Yai maar niet veel. Wil je er zeker van zijn dat je accommodatie gegarandeerd is als je een bezoek brengt? Reserveer dan hier je overnachting(en). Vooral in het hoogseizoen is het aanbod schaars. Neem niet het risico dat je Koh Yao Yai moet overslaan.

Hoe kom ik op Koh Yao Yai is een veel gestelde vraag. Zowel vanaf Phuket als Krabi is Koh Yao Yai te bereiken via snelboten en een veerdienst.