Eten en drinken Chiang Mai

De Thai serveren dag en nacht eten. Anders dan in Nederland, eten ze niet per se drie keer per dag, maar eerder wanneer zij daar zin in hebben. In Chiang Mai kun je werkelijk heerlijk eten.

Heerlijk dineren

Wil je dineren in een mooi restaurant, dan heb je in Chiang Mai genoeg keuze. Niet alleen in het centrum, maar ook daar buiten zijn er vele restaurants te vinden waar je heerlijk kunt dineren. Keukens zijn Thais, maar ook de buitenlandse keuken krijgt hier aandacht. Sommige restaurants hebben laat op de avond live bands, wat het extra gezellig maakt. Het is dus niet altijd nodig je later op de avond te verplaatsen naar een bar.

Een snelle hap

Als je gaat winkelen in een van de shopping malls, kun je op de bovenste verdieping vaak terecht bij een food court. Thaise food courts hebben veelal Thais eten, zoals noedels en rijstgerechten. Echter, de fast food ketens die we hier in Nederland kennen hebben inmiddels ook het verre oosten bereikt. Ben je echt toe aan een snelle hap, dan zijn deze dus ook in Chiang Mai te vinden.

Eten van de straat

Het leven in Chiang Mai vindt plaats op straat. Het is daarom ook heel normaal op straat te eten. Langs de weg vind je veel eetkraampjes die over het algemeen druk bezocht worden. Maaltijden worden ter plekke gemaakt en zijn spotgoedkoop. Denk niet dat de eetkraampjes niet hygiënisch zijn. De Thaise eetkraampjes zijn veel goed onderhouden. Ga er ook vanuit dat hoe drukker het eetkraampje is, hoe betrouwbaarder de hygiëne en het eten is.

Tips om te doen!
Aan de oever van de Ping rivier vind je tal van restaurants, waar je je tegoed kunt doen aan Thais eten.

De avondmarkt tussen de Ping rivier en de oostkant van het oude centrum is één grote attractie onder zowel de bevolking als toeristen. Niet overslaan dus!

Volg een kookcursus in de stad. Samen met de kok doe je boodschappen op de markt, daarna leer je enkele traditionele Thaise gerechten maken, zoals sweet & sour vegetable, curry of fried banana met ijs.