Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand en gelegen op 700 kilometer ten noorden van Bangkok. Er is daarom genoeg te doen in deze charmante stad, ook wel de roos van het noorden genoemd. De bezienswaardigheden die je niet mag missen, hebben we voor je op een rijtje gezet.

De bezienswaardigheden die je niet mag missen, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Wat Phra Doi Suthep
Deze tempel is het meest belangrijke herkenningspunt van Chiang Mai. Het ligt 15 kilometer van de stad vandaan en is gelegen in de bergen. Het kijkt dan ook uit op de stad en groene bergen. De tempel, gedateerd uit 1383, kan bereikt worden door de 209 treden te beklimmen. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. De gouden pagode bevat heilige Boeddha relikwieën en boeddhistische pelgrims komen hier het hele jaar door vanuit de hele wereld. de beroemdste tempels van Chiang Mai, Doi Suthep. Deze tempel ligt hoog in de bergen en zijn karakteristieke goudkleurige ‘chedi’ (tempeltoren) is van heinde en verre zichtbaar. Na een rit van 16 km over een lange slingerweg met haarspeldbochten bereik je de tempel via een met draken geflankeerde trap van 300 treden. De klim is die inspanning meer dan waard, want het uitzicht over Chiang Mai en omgeving is fantastisch! In de tempel zelf heerst een serene rust en de vele boeddhabeelden dragen bij aan de speciale sfeer in dit heiligdom. De Doi Suthep-tempel is een populair bedevaartsoord voor de Thaise bevolking. In de omgeving is het dan ook altijd een gezellige drukte van belang. Talrijke verkopers proberen hun waren aan de man te brengen.

Wat Chedi Luang

De Wat Chedi Luang is een Koninklijke tempel, gelegen in het centrum van Chiang Mai. De tempel werd gesticht in de 14e eeuw, maar werd deels verwoest tijdens een aardbeving in 1545. De enorme pagode van deze tempel is echter nog steeds erg indrukwekkend om te zien.

Avondmarkt

De avondmarkt van Chiang Mai is beroemd om zijn omvang en gezelligheid. Hoewel er elke avond een lading toeristen over de markt loopt, is een bezoekje zeker de moeite waard. Struin de kramen af op zoek naar leuke souvenirs. Of ga naar het centrale plein om een heerlijk hapje te eten.

Ambachtfabrieken

Ambachtfabrieken zijn veel te vinden in en rondom Chiang Mai. De fabrieken maken parasols die handbeschilderd zijn, zijde en houtsnijwerken. Je kunt makkelijk een taxi of tuk tuk nemen om er te komen.

Olifanten training centrum

Je kunt bij het olifanten training centrum elke ochtend een olifanten show bijwonen. De olifanten laten je hun hooggewaardeerde kunstjes zien. In het training centrum is het ook mogelijk een olifantentocht te maken door het nabij gelegen gebied.

Doi Inthanon Nationaal Park

Dit nationaal park ligt dichtbij Chiang Mai. Het park herbergt een overvloed aan orchideeën, mossen, watervallen en vogels (maar liefst 400 soorten). Dus houd je van flora en fauna, dan ben je in dit nationaal park aan het goede adres. De hoogstgelegen berg is hier ook te vinden op 2600 meter hoogte. Dit is ook meteen het koudste stukje van Thailand.

Chiang Mai Nationaal Museum

Een collectie van kunstobjecten, oude Boeddha afbeeldingen en oorlogswapens is hier te vinden. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Thailand, is dit een goede introductie die je niet mag missen.

Wat Phra Sing

Deze mooie tempel dateert uit 1345 en herbergt een Boeddha uit Sri Lanka. Tijdens het Songkran festival in April is deze tempel een belangrijke plek. De Boeddha wordt dan namelijk gebaad.

Wat Chiang Man

Deze tempel is de oudste van de stad en gesticht in 1296. Het was in eigendom van koning Megrai, die de stad Chiang Mai ooit stichtte. Het is gelegen in het centrum van de stad.

Chiang Mai dierentuin

Mocht je de cultuur en geschiedenis even achterwege willen laten, dan is de dierentuin een leuke bezigheid. Je vindt hier 400 soorten dieren, zoals olifanten, tijgers en apen. Er is ook een aquarium in de dierentuin te vinden.

San Kamphaeng Hot Springs

Leuk om te gaan ontdekken als in je Chiang Mai verblijft. San Kamphaeng Hot Springs. Hier kom je heerlijk tot rust….