Koh Chang

Koh Chang

Het Thaise Koh Chang ligt voor de kust van Cambodja aan de oostkant van de Golf van Thailand en op 5 uur rijden af van Bangkok(met minibus of taxi). Ideaal om heerlijk te chillen. Na Phuket is dit het grootste eiland van Thailand. Ondanks het 2e eiland van Thailand is Koh Chang nog niet door de grote massa’s ontdekt. Het is heerlijk voor iedereen die massa toerisme wil vermijden maar toch wil genieten van een vakantie met alle voorzieningen. Hier vind je heerlijke kleinschalige strandresorts en -bungalows. Van hagelwitte stranden, houten strandcafeetjes en -restaurants, idyllische baaien tot gezellige uitgaansgelegenheden en een overvloed aan groene natuur. Ben je direct op zoek naar een vakantie Koh Chang? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder op onze vakantie Koh Chang pagina.

Koh Chang is eén van de best bewaarde geheimen van Thailand. Dit schitterende groene eiland is gezegend met hagelwitte zandstranden, vele tropische palmen en verlaten baaien. Het toerisme is hier nog niet zo nadrukkelijk aanwezig als in de drukke badplaatsen in Phuket of Koh Samui en de lokale bewoners, veelal vriendelijke vissers en fruitboeren, leiden een rustig leventje.

De prachtige koraalriffen worden gelukkig beschermd en luidruchtige boten zijn niet toegestaan. Op een paar mooie hotels na vindt u er voornamelijk kleine strandhotelletjes voor backpackers, leuke houten strandcafeetjes en restaurantjes, waar u nog voor weinig geld een heerlijk visje kunt eten.

White Sand Beach

White Sand Beach is het eerste strand op een kilometer van ferry van Trat naar Koh Chang. Het is het populairste strand onder gezinnen en ouderen. Hier vind je dan ook diverse bungalows en resorts direct aan het strand. Het strand is opgedeeld in twee gedeeltes. Noordelijk is rustig heeft slechts enkele bungalows. Zuidelijke deel is drukker met naast bungalows en resorts, restaurants, bars en zelfs een paar nachtclubs. White Sand Beach is de perfecte plek voor zonaanbidders, mensen die willen ontspannen en die alle voorzieningen dichtbij willen hebben.

Lonely Beach

Lonely Beach is het populairste strand onder jongeren en alleenreizenden. Wat Koh Phi Phi 25 jaar geleden was, is dit nu Lonely Beach Koh Chang. Vanuit de hele wereld komen hier backpackers om te relaxen. Vergeet het massatoerisme. Deze plek is laidback! De gemoedelijk sfeer, de leuke cafe’s(Riverstone), coffeeshops, restaurants en clubs(Himmelbar) en beachbars zorgen dat je het hier wel een tijdje kunt uithouden.

Full Moon Party Koh Chang
Net zoals op Koh PhanGan heb je op het strand maandelijks een full moon party waarbij Beachclub Mimo het centrum is met DJ’s, vuurspuwers en naast backpackers ook veel Thais die willen feesten. Niet zo massaal als op Koh Phan Gan maar zeker niet minder.

Natuur Koh Chang

Koh Chang is gelukkig nog steeds paradijselijk kalm en onbekommerd. U kunt er schitterende wandelingen maken door het tropische regenwoud of op de rug van een olifant een spectaculaire tocht maken door de jungle. De natuur is hier adembenemend en u hoort de mooiste vogelgeluiden uit de bomen, die krom hangen van de mango’s. Koh Chang is een waar duikersparadijs, maar ook als u snorkelt ziet u de mooiste tropische vissen.