Koh Phi Phi wordt vaak het mooiste eiland van Thailand genoemd. Het ligt op slechts 60 minuten met de boot van Phuket. De korte afstand van Phuket zorgt ervoor dat je ook rondom Koh Phi Phi kunt genieten van een prachtige onderwaterwereld met veel variatie. Koh Phi Phi heeft vele jadegroene rotsformaties met prachtige uitzichten. Deze rotsformaties vormen onder water indrukwekkende en onregelmatige gezichten. Dit maakt het een erg interessante zeebodem voor duikers. Je vindt rond Koh Phi Phi veel onderwater grotten. Koh Phi Phi is zeer geschikt voor ervaren duikers, die de makkelijke ondiepe wateren voorbij zijn. Stromingen zijn hier aanwezig, maar zijn zelden erg sterk. Het zicht verschilt van dag tot dag, maar meestal is vijftien meter goed haalbaar.

Koh Bida Nok

Dit kleine eiland ligt twee kilometer ten zuiden van Koh Phi Phi Lea. Koh Bida Nok is een van de beste duiklocaties van Thailand en dat is niet zonder reden. Je vindt hier verticale muren die aan het oppervlak beginnen en tot meer dan 25 meter diep gaan. Om de paar meter vind je een spleet met een richel, waar zacht koraal, waaierkoraal en zwart koraal zit. Ook vind je hier een grote diversiteit aan vissen. Niet alleen de gebruikelijke rifvissen, maar ook zeepaardjes en verschillende soorten haaien zwemmen hier rond.

Maya Bay

Maya Bay is bekend geworden door de film The Beach. De baai is ondiep en loopt langzaam af. Tijdens het duiken zie je prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Er zijn veel rotsen waar je omheen kunt zwemmen en onder kunt kijken. Het ondiepe en heldere water maken Maya Bay geschikt voor onervaren duikers. Iets verderop van de baai zijn grotten te vinden met een diepte tot wel dertig meter. Dit gedeelte is geschikt voor de meer ervaren duikers.

Hin Muang

Hin Muang betekent purpere rots. De reden dat deze rots zo genoemd is, is dat de rots bedekt is met zachte purperen koralen. De rots is zo’n 200 diep en je vindt hier veel verschillende soorten vissen. Tonijn is hier een veelvoorkomend gezicht en als je van de rots afzwemt heb zelfs de mogelijkheid een walvishaai te zien. Duiken bij de Hin Muang is geschikt voor gevorderde duikers.