Doi Inthanon

Doi Inthanon Nationaal Park

Beboste bergen en valleien sieren het gebied rond Mae Hong Son, in het noorden van Thailand. De natuur is onaangetast doordat het gebied jarenlang afgesloten was voor de buitenwereld. Pas in de jaren zestig van de twintigste eeuw zijn wegen aangelegd! De hoogste berg van Thailand vind je in Mae Hong Son, de Doi Inthanon is maar liefst 2.596 meter hoog!

Het Doi Inthanon Nationaal Park draagt dezelfde naam als de berg. Bij de ingang van het park vind je winkeltjes langs de oever van de rivier, aan de voet van de Klang-waterval. Hier hangt een gezellige en rustgevende sfeer, een voorproefje op het adembenemende natuurgebied van het park.

Tip! Bezoek het park een aantal dagen om een goede indruk te krijgen. Kampeerterreinen in het gebied bieden eenvoudige accommodaties.

Wandelroutes

Door het park kun je verschillende routes lopen. Wil je watervallen zien? Bezoek dan de Pakuana-waterval en zie hoe het water over een breedte van 120 meter naar beneden valt. Vind je een hoge waterval interessanter? Bezoek dan de Ya-waterval. Van 250 meter hoog stort het water naar beneden! Dit geeft een overweldigend geluid en een prachtig gezicht.

Een ander pad leidt naar de top van de berg Doi Inthanon. Vanaf hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over het natuurgebied. In het park kom je ook Chinees landschap tegen, namelijk de kalkstenen Doi Inthanon. Deze berg maakt deel uit van het Himalayagebergte!

Tempels

In het gebied zijn verschillende tempels te bezoeken. De Phrathat Si Chom Thong is de trots van Mae Hong Son. Bronzen Boeddhabeelden sieren de tempel en achter het gebouw is een meditatiecentrum gevestigd. Cursussen in ‘vipassana’ kun je hier volgen.

Weetje! De meeste dorpen in dit gebied worden bewoond door de talrijkste bergstammen van Thailand, de Sgaw Karen.