Reizenmetkinderenthailand
Een reis naar Thailand maken met je gezin behoort tot een droom van velen. Echter, als je kinderen hebt kan het lijken dat een kidsreis Thailand je eerder energie kost dan energie geeft. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn, mits je je goed voorbereidt en een aantal dingen in gedachten houdt dan wordt je reis met kinderen een succes!

Welke rondreis met kinderen kies jij?

De reis naar Thailand is een lange zit. Het voordeel is dat er vanuit Amsterdam veel vluchten rechtstreeks naar Bangkok gaan. Zorg ervoor dat je voor tijdens de vlucht genoeg vermaak aan boord hebt voor de kinderen. Veel vliegtuigen hebben tegenwoordig een tv voor elke passagier ter beschikking. Het is echter aan te raden daarnaast nog het een en ander voor de kinderen mee te nemen, zoals spelletjes, kleurplaten en potloden. Zorg er tevens voor dat je je stoelen van tevoren boekt, zodat je er zeker van bent dat je een goed plekje in het vliegtuig hebt.

Rondreizen met kinderen

Rondreizen met kinderen is een grote uitdaging voor veel ouders. Het is echter wel mogelijk, zeker in Thailand. Zo is het vervoer van de ene bestemming naar de andere zeer goed geregeld. Treinen en bussen zijn comfortabel en bieden voldoende ruimte. Wil je nog comfortabeler reizen? Dan kun je tevens een binnenlandse vlucht boeken voor weinig geld. Als je gaat rondreizen met kinderen, dien je er rekening mee te houden dat er meer tijd nodig is dan wanneer je alleen of zonder kinderen zou reizen. Neem daarom de tijd voor je vakantie en reis in een langzaam tempo.

De Thaise keuken voor kinderen

Voor Europese kinderen is de Thaise keuken wellicht een uitdaging. Het eten kan vrij pittig zijn, iets wat we in Nederland als kind niet gewend zijn. De ingrediënten zijn echter wel herkenbaar. Zo wordt er vlees, vis en veel groenten gebruikt. Mocht je toch problemen ondervinden? Dan zijn er in Thailand genoeg restaurants die de Westerse keuken aanbieden, zoals Italiaans, grill en zelfs de fastfood ketens. Om je kinderen wat extra gezonde voeding te geven, kun je op veel lokale markten vers fruit kopen. Fruit in Thailand is heerlijk zoet van smaak en daarom geschikt voor kinderen.