Chiang Rai

In de meest noordelijke provincie vind je de stand Chiang Rai. De stad wordt ook wel de toegangspoort van De Gouden Driehoek genoemd. Hier kun je op je gemak rondwandelen door de verschillende wijkjes en over de nachtmarkt, waar je veel stalletjes vindt met bekende, maar ook onbekende etenswaren, zoals torren, sprinkhanen, rivierslakken enzovoorts. Gelukkig zijn er ook veel stalletjes en restaurants rondom de nachtmarkt waar je op het menu aantrekkelijkere gerechten aantreft.

Je reis naar Chiang Rai wordt gekenmerkt door veel groen, bergdorpjes en mooie tempels. Het klimaat is er koeler dan in andere delen van Thailand, maar altijd aangenaam te noemen. Weet je niet wat te doen in deze noordelijke stad? Wij hebben een aantal tips voor je.

Trektocht door de bergdorpen

De bergdorpen zijn zeker een bezoek waard. Ga niet alleen op pad, maar boek een tour. Je tourgids kan je alles vertellen over de traditionele bergstammen. December en januari zijn de beste maanden om een trekking te doen in dit gebied vanwege de bloesems en de bergmist.

Tempels bezoeken

Wanneer je in Chiang Rai bent, mag je een tempelbezoek niet overslaan. Er zijn meerdere tempels die de moeite waard zijn. Je kunt zelf op pad gaan met uw reisgids of een tour boeken die u meeneemt langs alle belangrijke tempels van de stad.

Mekong Rivier

Boek een tocht over de Mekong Rivier. Je kunt een tocht boeken in Chiang Saen. De tocht duurt ongeveer 30 minuten en brengt je langs prachtige gebieden.