Ben je een liefhebber van duiken of wil je beginnen met duiken? Tijdens je reis door Thailand is Koh Tao dé plek bij uitstek om je duikervaring uit te breiden. Koh Tao is een eiland in het zuiden van Thailand, waar je nog veel ongerepte natuur kunt vinden met prachtig witte stranden en volop duiklocaties. De duiklocaties zijn zelfs de reden waar dit eiland ooit bekend is geworden. Duiken op Koh Tao is voornamelijk ideaal voor de beginnende duiker. Dit komt doordat er weinig stroming is en bovendien vind je hier veel ondiepe duiklocaties die je toch een prachtig zicht geven op de onderwaterwereld. Echter, dit neemt niet weg dat ook de meer ervaren duiker voldoende mogelijkheden heeft op dit eiland.

Beginners
Als beginner kun je op Koh Tao ideaal starten. Het eiland heeft namelijk volop duikscholen waar je je duikbrevet kunt behalen. Deze vind je langs de stranden en variëren van klein tot groot. Er zijn zelfs scholen waar Nederlands sprekende instructeurs je een cursus kunnen geven. Zo ben je er zeker van dat je de gehele cursus zult begrijpen. Ben je er niet zeker van of je wel je duikbrevet wilt behalen? Veel duikscholen bieden tevens een proefduik aan. Als je dan toch voor je brevet wilt gaan, zorg er dan voor dat je je bij een duikschool aanmeldt waar ze een PADI duikbrevet aanbieden. Deze zijn wereldwijd geldig.

Ervaren tot gevorderden
Als je al in het bezit bent van een PADI duikbrevet, dan heb je op Koh Tao veel mogelijkheden om van de onderwaterwereld te genieten. Veel reisbureaus bieden duikexcursies aan, waarbij je met een groep de zee op gaat. Deze excursies zijn echter veelal een combinatie van duiken en andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld het bezichtigen van grotten. Wil je louter duiken? Dan is het aan te raden om een dagje duiken te boeken bij een PADI duikschool. Deze duikscholen bieden, net als reisbureaus, duikexcursies aan. Deze excursies zijn echter puur gericht op het duiken. Liefhebbers kunnen hier dus hun geluk op.

Duiken voor kinderen op Koh Tao
Duiken op Koh Tao is tevens geschikt voor kinderen van minimaal tien jaar oud. Kinderen kunnen hier voor een junior PADI duikbrevet gaan, tevens te volgen bij een van de PADI duikscholen. Het ondiepe water en het feit dat er weinig stroming is rondom Koh Tao, maakt dit eiland een ideaal begin voor jonge waterratten.