Pai Thailand

Pai Noord Thailand

Als je in het noorden van Thailand reist wil je de relaxte stad Pai niet missen. Tegen de achtergrond van glooiende heuvels ligt het pittoreske stadje waar je heerlijk kunt genieten van rust, maar ook vertier. Pai is populair onder backpackers en natuurliefhebbers. Jongeren hebben deze plaats in hun armen opgenomen als alternatief voor het steeds drukker en voller wordende Chiang Mai. Hier vind je de relaxte backpack en hippie sfeer die 20 jaar geleden nog volop in Chiang Mai aanwezig was maar die nu door drukte enigzins verdrongen is.

Pai wat te doen

Pai is een gezellig hippiestadje in het noorden van Thailand waar een fijne sfeer hangt. De perfecte plek om een paar dagen lekker te relaxen maar ook veel te zien en doen. Zo kun je prachtige fietstochten maken in de mooie omgeving langs watervallen, tempels en de Pai Canyon, relaxen in de Pai Hot Springs of ronddwalen over de avondmarkt.

Pai is daarnaast ook de perfecte uitvalsbasis om Mae Hong Song te ontdekken. Dit kun je het beste doen met een auto of scooter. Je zult zien dat dit deel van Thailand nog heel rustig en authentiek is.

Omgeving Pai

In de omgeving van Pai vind je leuke dingen om te doen, zoals wandelen door de bergen en langs rijstvelden. Bij de Pai Canyon kun je mooi wandelen en de zonsondergang bekijken. Pai Canyon ligt enkele kilometers ten zuiden van Pai. Bezoek ook de de Mo Paeng en Pambok waterval. Je kunt er zwemmen en soms ook van de waterval afglijden. Het gebied staat ook bekend vanwege de grotten, zoals de Lod Cave. Het leuke is dat je per bamboevlot de grot kunt bereiken. Ook de weg naar de grot toe vanaf Pai is zeer de moeite waard.

De natuur rond Pai is adembenemend. Een aparte ervaring is om midden in de natuur te overnachten. Rond Pai zijn bungalows en huisjes genoeg. Bij een boerderij of in kleine dorpjes. Hier beleef je een Thaise agri turismo ervaring.

In Pai kun je kiezen uit de vele kajak- en rafting avonturen die er te vinden zijn, of je kunt het rustig aan doen met een rustige tocht naar de Lahu-, Lisu- en Karen-dorpen.