Bangkok

Bangkok hoofdstad van Thailand

Bangkok Thailand is voor veel reizigers de start of einde van hun Thailand-bezoek. De stad is met recht één van de meest boeiende steden van Azië. Je komt in Bangkok reizigers uit de hele wereld tegen. In Bangkok gaan eeuwenoude cultuur en gebruiken hand in hand met de meest trendy ontwikkelingen. Traditionele (drijvende) markten en de beroemde khlongs wisselen state-of-the-art winkelcentra en wolkenkrabbers af. Bangkok telt ruim acht miljoen inwoners en is het economische en politieke centrum van het land.

Bezienswaardigheden Bangkok

Bangkok heeft ongelofelijk veel bezienswaardigheden. Uiteraard vele tempels die de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de huizen op de rivier die per longtail boot te bezoeken zijn en de gezellige nachtmarkten waar je van alles kan kopen.
Ga naar bezienswaardigheden Bangkok

Groei van Bangkok

De stad is de afgelopen decennia explosief gegroeid. Veel mensen kwamen van het platteland naar de stad om hun geluk te zoeken. De talrijke moderne gebouwen geven de stad een westers aanzicht. In de vele kleine steegjes van Chinatown en van het oude centrum klopt echter nog steeds het hart van een echte Aziatische stad. Vanuit je hotel heb je de gelegenheid om je onder te dompelen in het straatleven overdag en s’nachts. De trottoirs staan hier vol met kraampjes waar werkelijk alles van kleding tot tropische vruchten en parfums verkocht wordt. Maak ook kennis met het onovertroffen Thaise eten!

In de Thaise keuken worden veel verse ingrediënten gebruikt als chilipepers, kokosmelk, citroengras en koriander. Hoewel het eten soms heel heet is, zul je er snel verslingert aan raken.
Ga naar eten en drinken Bangkok

De beroemde klongs (kanalen) van Bangkok, waardoor de stad ooit de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’ kreeg zijn een must om te ontdekken.

De omgeving van de stad is doorsneden met waterwegen, die hier deels de infrastructuur vormen. Veel transport van goederen en mensen vindt plaats over het water. Tijdens een boottocht krijg je een goed beeld van het leven op en aan het water, en het is ook interessant om te zien dat de directe omgeving van de wereldstad Bangkok zo landelijk is.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn gemakkelijk per riviertaxi te bereiken. Mis vooral niet het prachtige koninklijke paleis (een uitgebreid complex met onder meer Wat Phra Keow, de Tempel van de Smaragden Boeddha) en bekende tempels zoals Wat Po en Wat Arun (de tempel van de dageraad). Op het terrein van Wat Po is een beroemde massageschool gevestigd, waar je, als je de tijd neemt om op je beurt te wachten, een van de beste massages van Thailand kunt krijgen.