Koh Lantaa

Vakantie Koh Lantaa opties

Wil je in Thailand terecht komen in het paradijs? Bezoek dan het prachtige bounty eiland Koh Lanta Thailand. Dit ongerepte eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die de drukte van grote badplaatsen willen vermijden. Koh Lanta is een waar duikeiland en er zijn tal van snorkelmogelijkheden. Daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijk ontspannen op de fijne witte stranden met fantastische zonsondergangen. Dit in combinatie met de prachtige natuur op het eiland maakt een vakantie in dit paradijs onvergetelijk.

TUI Koh Lantaa

vakantie Thailand

Vakanties.nl Koh Lantaa

Vakantie Koh Samui

Thomas Cook Koh Lantaa

Koh Samui

Waar ligt Koh Lantaa?

Het paradijselijke Koh Lanta is zuidelijk gelegen ten opzichte van Krabi en ligt ten oosten van Phuket. Eigenlijk is Koh Lanta een verzameling van vele eilandjes. Het hoofdeiland heet Koh Lanta Yai en dit is ook het eiland waar rustig gelegen accommodaties en mooie zandstranden te vinden zijn. Alle eilandjes maken deel uit van een Nationaal beschermd Park.

Zowel de natuur en dieren op de eilanden als het leven onder water is hier beschermd. Het hoofdeiland Koh Lanta Yai is bergachtig en heeft een jungle waar vele vogels zijn gehuisvest. Diverse activiteiten kunnen op en rond het eiland ondernomen worden. Een olifanten trektocht door de jungle, paardrijden door de natuur en over het strand. Vissen op zee, snorkel- en duiktrips naar omliggende eilandjes en trips met een longtailboot langs de vele onbewoonde bountyeilandjes.

Hoe kom ik op Koh Lantaa

Naar en vanaf Koh Lantaa (havenplaatsje Saladan) is een bootverbinding met Koh Phi Phi, Phuket en Krabi. Vrijwel elk uur gaan er boten vanaf deze badplaatsen.

Stranden Koh Lantaa

Klong Dao Beach: 1,8 kilometer lang strand in het noorden van het eiland. Vele leuke hostels zijn vlak bij de pier gelegen.
Long Beach: populair onder gezinnen. Ideaal vlak strand van ruim drie kilometer lang.
Relax Bay Beach: relatief klein strand bereikbaar per zandpad.
Klong Khong Beach: lang strand waar zich veel accommodaties en barretjes bevinden.
Klong Nin Beach: ruim 2 kilometer lang strand gelegen aan een stadje.
Nui Bay Beach: strand verscholen in een baai tussen rotsen zonder accommodaties.
Klong Hin Beach: rustig strand met flinke rotspartijen in het water.
Bamboo Bay: rustig strand van nog geen kilometer lang verscholen tussen de bomen.
Mu Ko Lanta National Park: kiezel- en zandstrand.