backpacken Thailand

Backpacken Thailand

Backpacken Thailand. Dat is wat je hoort als je vraagt wat iedereen wil doen met vrije tijd. Heerlijk eruit in een compleet andere omgeving. Lekker met een maten of met je vriend/vriendin. Of gewoon alleen want je ontmoet genoeg andere backpackers. Je bent jong en je wilt backpacken. Backpacken Thailand is dan ook nummer 1 op veel lijstjes. Pak je rugzak en reis door dit vrouwvriendelijke gevarieerde land.

Waarom backpacken Thailand?

De reden dat jongeren gaan backpacken in Thailand is dat het land als “vreemde” bestemming alle ingredienten heeft om een andere wereld te ontdekken, maar toch redelijk makkelijk te bereizen is. De infrastructuur is prima, de Boedhistische cultuur vriendelijk. Er zijn veel hoogtepunten, hotels en eten goedkoop en heerlijk. De feest eilanden Koh Samui, Koh Phan Ghan en Kho Phi Phi te gek en de stranden van backpackers enclave Lonely Beach Koh Chang en Ao Nang Beach Krabi prachtig en de steden Bangkok en Chiang Mai indrukwekkend. Alles wat je moet weten om te backpacken in Thailand vind je hier.

Check de reistips Thailand

Wie gaat backpacken in Thailand komt aan in de hoofdstad. Bangkok is een waanzinnige chaotische bestemming maar wel eentje die je moet ervaren. Op straat razen tuk tuk’s en brommers langs je heen. Vrijwel overal zie je hostels en guesthouses, barretjes, eettentjes, marktjes.

Khao San Road backpackers hotspot!

Khao San Road is het walhalla onder backpackers vanuit de gehele wereld. Hiet moet je als backpacker een keer in je leven geweest zijn. Tempels zijn er uiteraard ook in overvloed met als hoogtepunt het Grand Palace en de Wat Arun. Bekijk Bangkok eens vanaf het water. Achter het Grand Palace kun je in een longtail boot opstappen.
Meer weten over Bangkok? Ga naar de Bangkok pagina

Favoriete eilanden onder backpackers

Witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. De belangrijkste backpack eilanden van Thailand zijn Koh Samui, Koh Phangan, Koh Chang en Koh Phi Phi. Koh Phi Phi vooral bekend door de film ‘The Beach’, die hier werd opgenomen. Koh Samui voor relaxen en feesten. Koh Phangan voor de full moon parties.
Ga naar de eilanden Thailand pagina voor informatie per eiland

Heb je helemaal geen tijd of zin om je reis Thailand zelf samen te stellen? Wil je in het land zelf geen moeite doen en heb je het liefst dat je vervoer en overnachtingen van tevoren allemaal geregeld is? Maar wil je wel dat vrije backpacken gevoel behouden? Dan bieden de specialisten op de volgende pagina jouw hulp. Deze organisaties regelen alles voor je tot in de puntjes. Zij bieden kant en klare individuele reizen, bouwstenen om je reis samen te stellen en singlereizen.
Ga naar de Thailand reis pagina om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.