vakantie-Krabi
De meeste vakanties naar Thailand brengen je veelal naar beroemde bestemmingen zoals Bangkok, Phuket, Koh Samui en de in het noorden gelegen plaats Chiang Mai. Het vasteland in het zuiden van Thailand heeft echter een verborgen schat, genaamd Krabi. Dit gebied is een paradijs. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige natuur, eilandhoppen, relaxen op stranden en je batterij opladen. Een strandvakantie Krabi wordt dan ook steeds populairder onder Thailand gangers.

Krabi activiteiten en bezienswaardigheden
Krabi wordt wat minder bezocht door toeristen. Maar ook al is Krabi een minder bezochte plek is dit juist een voordeel. De natuur rond de plaats is puur, de stranden en eilandjes voor de kust prachtig en er zijn voldoende mogelijkheden om je te vermaken.

Krabi avondmarkt
Bezoek de lokale markt in Krabi Town. Deze avondmarkt is volledig gericht op eten. Zo kun je hier je avondmaal nuttigen, maar ook terecht voor heerlijk vers fruit en allerlei Thaise zoetigheden. De markt is gesitueerd in het centrum van Krabi Town. Het centrum heeft een aantal winkels, restaurants en hotels.

Uitkijken over Krabi
Khao Phanom Bencha National Park en Noppharat Thara park zijn de spots met een waanzinnig uitzicht over de omgeving. De Tiger Cave Temple, met haar 1.200 traptreden is de moeite waard voor een prachtig uitzicht over Krabi regio!

Emerald Pool
Boek een tour naar de Emerald Pool. 30 minuten van Krabi Town vind je een natuurlijk zwembad met water zo blauw als aan de kust van de eilanden. Bij aankomst wandel je zo’n tien minuten door het tropische woud voordat de Emerald Pool uit het niets voor je opduikt. Een prachtig gezicht. Je kunt hier een frisse duik nemen en genieten van de omgeving.

Hot Springs
Op een steenworp van Krabi town en Ao Nong beach vind je hot springs. Heerlijk en ontspannen om in te liggen.

Met de longtail boot door de Mangrove bossen
Een leuke manier om je middag in Krabi door te brengen is een longtailboot te nemen. In Krabi Town vind je veel longtail boten die je naar de mangroven van Krabi brengen. Onderhandel een goed prijsje en stap in je privéboot om de mangroven te bewonderen. Onderweg bevind je je tussen bergen en heb je de kans om grotten te bezoeken.