Vaccinaties Thailand

Wie naar Thailand gaat zal bepaalde vaccinaties moeten hebben om af te reizen. Waarom? De kans op Hepatitis, Gele koorts en overige ziektes is een groot risico omdat je niet gevaccineerd bent. Ons lichaam is hier niet mee bekend. Je wilt uiteraard niet je vakantie verzieken. Daarnaast vergoedt je verzekering ook geen kosten als blijkt dat je jezelf niet beschermd hebt en je ziek wordt.

Om dit te voorkomen kun je een afspraak maken bij Vaccinatie op Reis dat gedragen wordt door de overheid. Er zijn vaccinatie posten door heel Nederland zodat je niet te ver hoeft te reizen om je te beschermen. Dus maak die afspraak, vul je postcode in en bekijk waar de dichtsbijzijnde vaccinatiepost is.

Wie naar Thailand gaat zal rekening moeten houden met de volgende vaccinaties. Dit om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens je reis en je in een ziekenhuis beland.

Gele koorts

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Thailand alleen verplicht als je daarvoor zeven dagen in een ander land bent geweest waar gele koorts heerst. Dit advies geldt ook als je doorvliegt en een overstap hebt gemaakt op een vliegveld in een gele koorts land.

Aanbevolen vaccinaties voor Thailand

DTP
Hepatitis A
Hepatitis B
BMR
Rabies
Tuberculose

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Thailand. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Thailand inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Thailand vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons. Voor Thailand wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden. Wil je meer weten over Reisadvies Thailand? Ga dan naar: Reisadvies Thailand
Ben je op zoek naar een rondreis (organisatie) Thailand? Ga dan naar: Rondreiskoning Thailand