vakantie koh lipe

Koh Lipe

Koh Lipe is een van die eilandjes van Thailand dat nog niet overspoeld is door massa toerisme. Het leven is hier relax. De Thaise zee is prachtig. Parelwit strand, helder water en een geweldig koraalrif om in te snorkelen of in te duiken. Op Koh Lipe kun je de mooiste foto’s maken van een mooi zonsondergang, een rustige zee met een dobberend vissersbootje. Palmbomen hangend over het strand. Op Koh Lipe zelf is niet zoveel te doen. Maar dat zorgt ervoor dat het ware vakantie gevoel volop aanwezig is. Alles is te lopen, de prijzen zijn OK en het is niet té druk. Nippend aan een drankje, voetjes in het water en verse vis eten in het pal aan het strand liggende restaurantje. Wat wil je nog meer. Een vakantie Koh Lipe is heerlijk!

Wil je tussen het relaxen om toch nog activiteit op Koh Lipe? Dat kan zeker. Zowel op en in het water als op het eiland. Vissen, zeilen en duiken zijn leuke bezigheden op en rond het water. Er zijn diverse duikscholen waar je terecht kan. (onderaan de pagina zijn een aantal hoog aangeschreven scholen benoemd). Maart allereerst zijn hieronder de stranden met elk haar kenmerk genoemd.

Sunset Beach
Niet toevallig zo genoemd. Hier zie je de mooiste zonsopgang van het eiland. Ga lekker vroeg naar dit strand, maak de meest spectaculaire foto’s en geniet!

Pattaya Beach
Pattaya Beach is zonder twijfel het meest bewoonde en levendigste deel van het eiland. Hier komen en gaan alle taxi’s, reis- en speedboten aan en kunnen als zodanig de hele dag door nogal druk en lawaaiig worden. Het strand is bekleed met eetgelegenheden en resorts, en biedt u een uitstekende optie op waar te consumeren en te verblijven.

Koh Lipe, hoe kom ik er?
Een pendeldienst gaat van en naar het vliegveld. Deze brengt je naar Pak Bara pier of de Hat Yao pier in Trang. Vanuit hier gaan er meerdere keren per dag snelboten en veerboten naar Koh lipe.

Hat Yao-pier, Trang
Reizen van Krabi-stad naar Hat Yao Ferry Pier in de provincie Trang over de weg duurt ongeveer 2 tot 3 uur en de afstand is 130 km
De veerboot van de Hat Yao Ferry Pier vertrekt dagelijks om 13:00 uur naar Koh Lipe. Het duurt ongeveer 3,5 uur vanaf de pier om op het eiland te komen.

Pakbara-pier, Satun
Met de boot vanaf de Pak Bara pier is vanaf land de kortste reistijd. De vaartijd vanaf de Pak Bara pier naar Koh Lipe duurt ongeveer 90 minuten. Echter de reisafstand vanaf Krabi airport of Krabi stad duurt 4 tot 5 uur met een comfortabele taxi. Pendelbus iets langer. Het is de pier die het verst van de stad Krabi ligt, maar het dichtst bij Koh Lipe. Kies je voor deze manier van reizen, dan is het boeken van een combiticket de beste keuze. Het garandeert je rit overland en de tocht met de veerboot. Als je geen zin hebt om zeeziek te worden, is deze pier een perfecte keuze.

Accommodaties Koh Lipe
Er zijn talloze bungalows, hotels en resorts op Koh Lipe, variërend van eenvoudige strandhutten tot de meer indrukwekkende resorts met een prachtig adembenemend uitzicht. Wij raden u om accommodatie ruim voor aankomst op het eiland te reserveren om er zeker van te zijn dat er geen beschikbare accommodaties meer te vinden zijn. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen kan dit nog wel eens voorkomen.

Hierbij een aantal aan te bevelen hotels, resorts en overige accommodaties op Koh Lipe.
Ananya Lipe Resort (Direct aan het strand van Pattaya Beach)
Chareena Hill (Uitzicht op zee)
Castaway Resort (Direct aan het strand van Sunrise Beach)
Sita Beach Resort (Direct aan het strand van Pattaya Beach)
Akira Lipe Resort (Direct aan het strand van Pattaya Beach)
Canana Lipe Resort (Direct aan het strand van Sunrise Beach)
Bella VistaBeach (Direct aan het strand van Pattaya Beach)
Bayview Sunset Cottage (Direct aan het strand)

Eten en drinken Koh Lipe
Zorg ervoor dat je het beste restaurant veruit op het eiland bezoekt… NOY Wang cha aon… authentieke Thaise gerechten van topkwaliteit en fantastische BBQ zeevruchten + ijskoud bier 🍺

Duiken en snorkelen Koh Lipe
Er zijn een aantal duikscholen op Koh Lipe waar je terecht kunt om te snorkelen en te duiken. Pura Vida Diving is er eentje van en hoog aangeschreven.

Activiteiten Koh Lipe
Er zijn op Koh Lipe diverse bureaus die georganiseerde trips kunnen regelen. Vissen, kajakken, zeilen zijn hier voorbeelden van.