Phuket Thailand

Phuket is het grootste eiland van Thailand. Phuket wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd en is vooral bekend om zijn prachtige zandstranden. Maar je kunt zeker ook voor andere activiteiten op het eiland terecht. Het is immers groot genoeg. Phuket is erg populair bij toeristen. Er is daarom ook geen tekort aan accommodaties, restaurants en bars en kun je doorgaan tot de vroege uurtjes. Vanaf Phuket kun je makkelijk andere eilanden bezoeken. Het onder backpackers populaire Koh Phi Phi, de stranden van Koh Lantaa, of de rustieke eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zijn interessant om te bezoeken. of reis direct per boot door naar de prachtige provincie Krabi.

Hotels Phuket

Het is op Phuket goed te doen om enkele dagen van te voren een accommodatie te boeken. Echter kunnen de populaire hotels, resorts en homestays al vergeven zijn. Wil je dit voorkomen boek dan vooraf je accommodatie Phuket.

Bezienswaardigheden Phuket

Phuket heeft naast genieten van het strand en uitgaan veel te bieden qua bezienswaardigheden. Tempels, tuinen, natuur en meer. Ga naar Bezienswaardigheden Phuket

Kajakken
Je kunt rondom Phuket gerust een hele dag uittrekken om te kajakken. Veel reisorganisaties bieden speciale tours aan, die je langs de mooiste plekken rond het eiland brengt. Je krijgt vaak niet alleen de mogelijkheid om overdag te kajakken, maar ook ’s avonds.

Safari tours
Veel reisorganisaties bieden safaritours aan. Op een olifant rijdt je dan door de jungle, langs mooie watervallen, wateren en over rotsen. De tours variëren van een aantal uur tot meerdere dagen, waarbij je overnacht in tenten.

Golfen
Blue Canyon is de meest vooraanstaande golfbaan in de regio van Zuidoost-Azië. Houd je van golfen, mis je kans dan niet en sla een balletje op deze golfbaan. Voor beginners zijn er lessen die gevolgd kunnen worden. De golfbaan heeft een prachtig uitzicht over de heuvels van Phuket.

Woorden schieten tekort om de schoonheid van het grootste Thaise eiland te beschrijven: Phuket. De Parel van het Zuiden, het St. Tropez van Zuidoost-Azië. Hier treft u vele natuurschatten, rotsachtige kalksteenformaties en tropische vegetaties aan. Ook een azuurblauwe zee met rijke koralen, een uitbundig uitgaansleven en veel, heel veel wateractiviteiten en bootexcursies naar o.a. de Similan Eilanden zijn op dit eiland aanwezig.