Mae Hong Son

Mae Hong Son Noord Thailand

Mae Hong Son ligt zo’n 369 km ten noordwesten van Chiang Mai, in een schilderachtig, door jungle omgeven, dal. De tocht erheen is fascinerend door de hooglanden en weelderige bossen en deze route wordt ook wel ‘de weg met de tweeduizend bochten’ genoemd. Het is een mysterieuze plaats met een zeer goed bewaard gebleven eigen cultuur en is vooral bekend om de Langnekstammen.

Mae Hong Son wat te doen

Het stadje Mae Hong Son ligt in een schilderachtig dal omgeven door jungle, heeft schitterende tempels, de mooiste kloosters en een zeer goed bewaard gebleven eigen cultuur, zoals de mysterieuze Langnekstam. Mae Hong Son is een smeltkroes van culturen door de ligging bij de grens van Myanmar. Loop over de Su Tong Pae Bridge door de rijstvelden naar een tempel op de berg.

Maak een roadtrip langs de mooiste hoogtepunten van Noord-Thailand op de Mae Hong Son loop, waar prachtige landschappen worden afgewisseld met verborgen grotten, spectaculaire watervallen en mooie tempels.

Het leuke van deze regio is dat er nog weinig toeristen komen en dat je dus de mooie bezienswaardigheden en authentieke Noord-Thaise cultuur bijna voor jezelf hebt.

Je vertrekt vanaf Chiang Mai en je kunt meteen de heuvel oprijden om Wat Phra That Doi Suthep te bezoeken. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

Vanuit daar rijd je naar het Doi Inthanon Nationaal Park, daar waar de hoogste top van Thailand ligt. Ook is dit het leefgebied van Hmong en Karen stammen. Bezoek de Royal Twin Pagodas die de Thaise koning en koningin representeren.

De Kew Mae Pan Nature Trail is een prachtige wandeling onder begeleiding van een Hmong gids, die je meer zal vertellen over het gebied. Ook kun je wandelen naar een van de zeven watervallen.

Mae Sariang is een rustig dorp in het noorden van Thailand. Het is de eerste overnachting op de Mae Hong Son loop.

Hier vind je authentieke Thaise plattelandsleven terug en rijd je door een prachtig groen bergachtig landschap verder naar Mae Hong Son. Onderweg kom je langs zonnebloemvelden en kleine restaurantjes die uitnodigen tot een lokale lunch.

Via de Pha Suea waterval rijd je naar Mae Aw, een mooi dorpje met theehuisjes met uitzicht op het Pang Ung Lake. Je kunt er een rondvaart op een bamboevlot maken.

De weg naar Pai is het mooiste stuk van de route. Lunch bij Ban Cha Bo Hill Noodle voor het mooiste uitzicht op de omgeving. Via de Lod Cave, die je per bamboevlot kunt verkennen, kom je aan in Pai.
Pai is de perfecte plek om lekker te relaxen maar ook veel te zien en doen. Zo kun je prachtige fietstochten maken in de mooie omgeving langs watervallen, tempels en de Pai Canyon, relaxen in de Pai Hot Springs of ronddwalen over de avondmarkt.

Vanuit Pai rijd je over een mooie pas terug naar Chiang Mai of vervolg je je weg naar Chiang Dao.