Vakantie Pattaya

Vakantie Pattaya opties

Een vakantie Pattaya is een heerlijke ontspanning. Gelegen aan de oostkust van de Golf van Thailand, is Pattaya een levendige, populaire badplaats op 2 uurtjes afstand van Bangkok. Van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een stad met talloze bars, nachtclubs, restaurants, hotels en resorts. Zeker bij degene, die van strand en uitgaan houden, zal een vakantie Pattaya een onuitwisbare indruk achterlaten.

Vakanties.nl Pattaya

Vakantie Pattaya

Thomas Cook Pattaya

Pattaya

Waar ligt Pattaya?

Twee uur ten zuidoosten van Bangkok, aan de Golf van Thailand, ligt de stad Pattaya. Tot 1950 was Pattaya een rustig vissersdorpje, waar niet veel gebeurde. De stad ontwikkelde zich tijdens de Vietnam oorlog. Tijdens en na deze periode werd het al gauw een drukbezochte badplaats. Het is zelfs de eerste badplaats in Thailand dat in de jaren tachtig buitenlandse toeristen wist binnen te krijgen. Tegenwoordig is Pattaya, samen met Phuket, dé badplaats voor het massatoerisme.

Een vakantie Pattaya is naast het genieten van een strandvakantie vooral bekend om haar vele bars en discotheken. Toeristen die willen feesten komen hier aan hun trekken. Pattaya heeft de reputatie als sodom en gamora, de badplaats waar alles kan en mag. Gelukkig is hier de laatste jaren meer controle betreffende het schenden van rechten van vrouwen. Dus voor iedereen die wil feesten…bezoek Pattaya. Als je Thailand wilt ontdekken moet je hier niet zijn.

Activiteiten Pattaya

In Pattaya kun je diverse activiteiten ondernemen zoals waterskiën, zeilen, surfen en uiteraard zonnen en zwemmen. Tevens zijn er mogelijkheden de stad uit te gaan en excursies te boeken naar bijvoorbeeld de botanische tuinen.

Vervoer naar Pattaya

Om in Pattaya te komen kun je vanuit Bangkok een bus nemen, die je in zo’n twee uur naar de stad brengt. Deze bussen rijden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Reis je vanaf het internationale vliegveld meteen door naar Pattaya. Ook vanaf hier rijden regelmatig bussen. Uiteraard behoort een taxi ook tot de mogelijkheden.