Koh Lantaa is een prachtig eiland. De stranden zijn er uitgestrekt. Het is een populair eiland onder stelletjes maar ook voor gezinnen weten Koh Lantaa te vinden. De diversiteit in activiteiten en bezienswaardigheden is namelijk groot zodat het voor iedereen interessant is om dit eiland te bezoeken. De plaats waar alle boten aankomen is Saladan. Hier vind je één lange straat met leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes.

Er zijn diverse stranden op Koh Lantaa die de moeite waard zijn. Wij noemen er drie:

Klong Dao Beach is het mooiste strand van Koh Lanta met name vanwege de prachtige tropische omgeving.
Bij laagwater is het strand breed en het water helder. Ideaal voor een verblijf met kinderen. Klong Dao heeft hotels en homestays voor alle type reizigers. Verwacht hier echter geen luxe resorts.

Phra Ae Beach (Long Beach) is het langste strand van Koh Lanta, gelegen in het noorden. Het is hier rustig. Dit strand is vooral populair bij gezinnen en koppels, omdat het lekker rustig is.

Kantiang Beach wordt genoemd als een van de mooiste stranden van Thailand. Het ligt helemaal in het zuiden einde van Koh Lanta. Met de scooter een tocht van 45 minuten.
Hier is het veel rustiger dan Klong Dao of Long Beach en wordt ook wel het gouden strand genoemd.

Het gouden strand omgeven door palmbomen en prachtige bergen in het achterland zorgt ervoor dat dit een prachtige locatie is. Het is een perfecte spot voor iedereen die ver weg van de drukte wil verblijven.

Koh Lantaa is gemakkelijk te verkennen per scooter. Het eiland is niet groot waardoor vervoer van A naar B per scooter een prima optie is. Bezoek bijvoorbeeld de verborgen strandjes waar je heerlijk kunt snorkelen en waar je via grotten van de ene naar de andere kant kunt zwemmen. Koh Lantaa is het paradijs.

Breng een bezoek aan Mu Koh Lanta. In dit nationaal park heb je fantastische uitkijkpunten, grotten en watervallen. Ga per scooter. Onderweg vind je prachtige viewpoints en op de weg naar het park kom je vele apen tegen.

Hoe kom ik op Koh Lantaa?
Vanaf Krabi stad kun je bus-boot tickets naar Koh Lanta regelen. De overtocht zelf bedraagd 3 uur.

Koh Lanta Thailand vakantie opties
Naast zonvakanties Koh Lantaa die online te boeken zijn kun je ook losse accommodaties zoals hotels en guesthouses boeken. Bekijk de mogelijkheden voor een strandvakantie Koh Lanta op deze pagina. Zoek je een vliegticket naar Krabi of Phuket om vanuit daar naar Koh Lanta te reizen?
Ga naar vliegtickets Phuket