Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand. Phuket wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd en is vooral bekend om zijn prachtige zandstranden. Maar je kunt zeker ook voor andere activiteiten op het eiland terecht. Het is immers groot genoeg.

Kajakken
Je kunt rondom Phuket gerust een hele dag uittrekken om te kajakken. Veel reisorganisaties bieden speciale tours aan, die je langs de mooiste plekken rond het eiland brengt. Je krijgt vaak niet alleen de mogelijkheid om overdag te kajakken, maar ook ’s avonds.

Safari tours
Veel reisorganisaties bieden safaritours aan. Op een olifant rijdt je dan door de jungle, langs mooie watervallen, wateren en over rotsen. De tours variëren van een aantal uur tot meerdere dagen, waarbij je overnacht in tenten.

Golfen
Blue Canyon is de meest vooraanstaande golfbaan in de regio van Zuidoost-Azië. Houd je van golfen, mis je kans dan niet en sla een balletje op deze golfbaan. Voor beginners zijn er lessen die gevolgd kunnen worden. De golfbaan heeft een prachtig uitzicht over de heuvels van Phuket.

Praktische informatie
Phuket is erg populair bij toeristen. Er is daarom ook geen tekort aan accommodaties, restaurants en bars. Het is op Phuket goed te doen om op de bonnefooi te gaan. Je hoeft dus niet per se een accommodatie van tevoren te boeken. Vanaf Phuket kun je makkelijk het eiland Koh Phi Phi of de prachtige provincie Krabi bezoeken met de boot.