koh-yao-noi
Koh Yao Noi ligt in de baai van Phang Nga op 1,5 uurtjes met de veerboot varen van Phuket. Samen met Koh Yao Yai maakt Koh Yao Noi deel uit van de Koh Yao eilanden. Koh Yao Noi is kleiner dan haar zustereiland. Desalniettemin is Koh Yao Noi het dichtsbevolkt van beiden eilanden.

De mooiste stranden vind je aan de oostkust van het eiland. Mantei Bay is het meest prachtige strand van Koh Yao Noi. Schitterend omzoomd door groen is dit een waar bounty plaatje. Een ander mooi strand op Koh Yao Noi is Lam Lo Mhoon Beach waar het wat rustiger is. Andere stranden die zeker een bezoek waard zijn op Koh Yao Noi, zijn Mankei Bay, Long Beach, Pasai Beach en Lom Lea Beach.

Koh Yao Noi is een prima uitvalsbasis om de vele paradijselijke eilandjes te ontdekken waar ook volop gesnorkeld kan worden. Boek een dagtour in het dorpje en ontdek de eilanden per (prive)boot. Vast onderdeel van een tour is een bezoek aan Koh Tapu, ook wel James Bond island genoemd. Dit in combinatie met een bezoek aan Kho Yao Yai zorgt voor een heerlijke dag op en in het water!

Geniet op Koh Yao Noi van de meest fantastische zonsondergang tijdens een diner. Er zijn een aantal restaurants waar dit perfect te doen is. Het Good View restaurant en het Rice Paddy Restaurant zijn de populairste om te genieten van een hapje en een drankje tijdens de zonsondergang.

Overnachten op Koh Yao Noi
Er zijn diverse hotels, homestays en resorts op het eilande te vinden. Ook hier geldt dat de populairste accommodaties snel uitverkocht kunnen zijn. reserveer online je overnachting(en) om ervoor te zorgen dat je je favoriete hotel kunt boeken.