Koh Sok Thailand

Koh Sok Thailand

Koh Sok is een paradijs in Thailand. Naast schitterende hagelwitte stranden met heerlijke accommodatie vind je hier regenwoud, kraakheldere meren, grotten, kalksteenrotsen plus een weelderige flora en fauna. Koh betekent “eiland” terwijl Koh Sok eigenlijk geen eiland is. Het is gelegen aan een meer op het vaste land, maar heeft werkelijk alles wat tropisch is inclusief strand. Niet voor niets dat Khao Sok steeds populairder begint te worden om een vakantie te vieren.

Tip! Je kunt overnachten in één van de twintig drijvende bamboe rieten hutjes. Ondanks de primitieve overnachting zonder elektriciteit en enkel een matrasje om op te slapen krijg je er een onvergetelijke ervaring met adembenemend uitzicht voor terug!

Hoe kom je er?
Khao Sok ligt in het zuiden van Thailand op 100 kilometer van Surat Thani. Vanuit Phuket, Krabi, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Phangan en zelfs Koh Tao is het goed bereikbaar. Vanuit Bangkok kun je een nachttrein of een lange afstandsbus pakken naar Surat Thani. Een andere optie is om een binnenlandse vlucht te nemen naar Surat Thani of Krabi.

Koh Sok National Park

Het Koh Sok National Park wordt door velen als het mooiste reservaat van Thailand beschouwd; een junglerijk van kliffen, watervallen, reuzenvarens, orchideeën en de grootste bloem ter wereld, de rafflesia. Je kunt vandaag te voet of op de rug van een olifant op zoek gaan naar Maleise beren, tijgers en wilde olifanten. De dichte, weelderige vegetatie wordt onderbroken door riviertjes en watervallen, waar witte kliffen hoog boven uit torenen. Je zult al snel opmerken: een fenomenaal natuurgebied. Ook kun je een dagtrip maken op het prachtig gelegen Raja Praba meer.

Khao Sok is de thuisbasis van zeldzame soorten zoals beren, everzwijnen, tapirs, gibbons en tijgers. Het gevarieerde landschap maakt het dit groene eiland tot een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar uitdagende jungletochten of zelfs een rustige wandeling. Ontdek de vele verborgen watervallen en geheime grotten.

Khao Sok National Park is met een oppervlakte van 739 km2 het grootste beschermde natuurgebied van Thailand. Het bestaat voor een groot deel uit tropisch regenwoud, maar herbergt ook een reusachtig meer, vele watervallen, spectaculaire kalksteenformaties, geheimzinnige grotten en veel wandelpaden, met name langs de rivieren in het gebied.