Thailand Corona Covid

Thailand heeft een scherpe regels betreffende het reizen vanuit Nederland en Belgie. Voor beide landen zijn deze verschillend. Hieronder het verschil per land en wat je moet doen voordat je het vliegtuig naar Thailand instapt. Wie naar Thailand wilt, vanuit Nederland of Belgie, zal bij aankomt in Bangkok eerst 15 dagen in quarantaine moeten.

Vanuit Nederland naar Thailand
Neem voor je je vliegticket Bangkok boekt eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag of je wordt toegelaten en of je een visum nodig hebt. Zonder toelatingsdocument (Certificate of Entry Thailand) kom je Thailand niet binnen. O.a. een geldig visum, een reiscerticaat (COE) die u online kunt aanvragen, een fit to fly verklaring, een reisverzekering die covid-19 dekt en een negatieve covid test max 72 uur voor vertrek. Voor Nederlandse paspoorthouders is recent bekend gemaakt dat voor een toeristenvisum een visumvrijstelling geldt.

Vanuit Belgie naar Thailand
Het is voor Belgische reizigers mogelijk om Thailand te bezoeken voor een maximaal verblijf van 45 dagen zonder een visum aan te vragen bij de Thaise ambassade. Echter dien je als Belg wel een ‘Certificate of Entry’ (COE) aan te vragen via de Thaise ambassade. Voordat je vanuit Belgie naar Thailand vliegt ben je verplicht om binnen de 72 uur voor de vliegreis een COVID-19-test uit te voeren en een medische verklaring bij je te hebben waarin staat dat je geen drager bent van het virus. Tevens dien je je te registreren op de ‘Thailand Plus’-app max 72 uur voordat je het vliegtuig instapt.

Vanuit Thailand naar Nederland en Belgie
Wilt u Nederland inreizen vanuit Thailand? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Thailand hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.