Thailand Corona Covid

Het huidige reisadvies voor een reis richting Thailand is negatief. Gevaccineerde Nederlanders en Belgen tegen COVID-19 kunnen per 1 november 2021 zonder quarantaineverplichting naar Thailand reizen.

Het toerisme in Thailand wordt langzaam opgestart voor gevaccineerde reizigers in Phuket, Koh Samui, Koh Phangan, en Koh Tao. Andere plekken zijn nog niet open. Let op: negatieve coronatesten blijven verplicht.

Hieronder vind je wat je moet doen voordat je het vliegtuig naar Thailand instapt.

Testbewijs
Je kan naar delen van Thailand reizen met een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur. Daarnaast moeten toeristen meestal wel volledig gevaccineerd zijn. Je kan niet naar Thailand reizen met een herstelbewijs van COVID-19. Check met de Thaise ambassade wat de andere mogelijkheden zijn.

Volledig gevaccineerd houdt het volgende in:

 • Reizigers dienen minimaal 14 dagen voor vertrek naar Thailand volledig gevaccineerd te zijn met de door Thailand goedgekeurde vaccins.
 • Een herstel van COVID-19 en één vaccinatieprik is en vereiste van de Thaise gezondheidsautoriteit. Deze geldt binnen een periode van 3 maanden na herstel.
 • Voor kinderen jonger dan 12 jaar die niet volledig zijn gevaccineerd en met hun volledig gevaccineerde wettelijke ouders naar Thailand reizen, geldt ook geen quarantaine verplichting.

Thailand Pass registratie:

 • Je dient jezelf minimaal 7 dagen voor vertrek te registreren in het Thailand Pass systeem.
 • Na een succesvolle registratie ontvangt u een QR code die nodig is om Thailand binnen te komen.
  Men dient zich te registreren via de volgende website; https://tp.consular.go.th (open voor registratie vanaf 01 november 2021)
  Uitgegeven COE’s blijven geldig
  Wie voor of op 7 november 2021 reist wordt aangeraden om met spoed een COE aan te vragen.
  Voor reizigers die na 07 november 2021 reizen; zij dienen zich tenminste 7 dagen voor vertrek te registreren in het Thailand Pass systeem.

Vanuit Nederland naar Thailand
Neem voor je je vliegticket Bangkok boekt eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag of je wordt toegelaten en of je een visum nodig hebt. Zonder toelatingsdocument (Certificate of Entry Thailand) kom je Thailand niet binnen. O.a. een geldig visum, een reiscerticaat (COE) die u online kunt aanvragen, een fit to fly verklaring, een reisverzekering die covid-19 dekt en een negatieve covid test max 72 uur voor vertrek. Voor Nederlandse paspoorthouders is recent bekend gemaakt dat voor een toeristenvisum een visumvrijstelling geldt.