Bezienswaardigheden Phuket

Phuket heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar zon, zee, strand en tropische paradijsjes. Ontdek hier de interessantste en leukste activiteiten van Phuket.

Khao Phra Thaeo National Park

Khao Phra Thaeo National Park is Phuket’s enige tropisch regenwoud. Voor wandelaars of natuurliefhebbers is dit nationale park een absolute aanrader. Een wandelpad van ruim acht kilometer lang leidt je langs de mooiste plekjes. Als je geluk hebt kom je zelfs nog één van de vele bijzondere diersoorten tegen die zich schuilhouden in dit ongerepte natuurgebied.
Gibbons zijn naaste verwanten van de mens. Helaas gaat de mens niet altijd even goed met ze om. Baby’s worden verkocht als huisdier of zelfs gedood. In het Gibbon Rehabilitation Centre doen ze er alles aan om uitsterven van de Gibbon te voorkomen. Hier wordt de aapjes geleerd hoe ze in het wild moeten overleven. Een bezoek aan dit centrum is zeer bijzonder aangezien het momenteel het enige Gibbon Rehabilitation Centre ter wereld is! Tevens valt dit uitstapje goed te combineren met een wandeling door het Khao Prha Taeo National Park. Het centrum is namelijk in dit park gevestigd.

Wat Phra Thong tempel

De Wat Phra Thong tempel is zeer bijzonder vanwege zijn mysterieuze verleden. Hier ligt namelijk een Buddha beeld begraven dat onmogelijk is om uit de grond te halen. Iedereen die een poging doet, ondervindt de dood. Vele dorpelingen hebben het in het verleden geprobeerd maar werden geplaagd door aanvallen van wespen, bijen en andere dieren. De gouverneur heeft uiteindelijk besloten om de afbeelding af te dekken met goud en er een tempel omheen te laten bouwen. Tegenwoordig is de Phra Tong tempel overal bekend en wil iedereen een blik werpen op dit mysterieuze beeld.

Vlindertuin Phuket

Wanneer je mee genomen wil worden door een oase van kleur en rust, breng dan een bezoekje aan de vlindertuin, Phuket Butterfly Garden, in het noorden van Phuket stad. Tegen een kleine entreeprijs leer je van alles over vlinders en andere Aziatische insecten. En je mag zolang als je wilt vrij rond lopen door de tuin, waar duizenden vlinders rondvliegen. Je krijgt zelfs de kans om ze te voeren!

Wat Put Yaw Tempel

De Wat Put Yaw tempel heeft een hoog sfeer gehalte en is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Het is een Chinese tempel en is tweehonderd jaar oud. Aan de authentieke mozaïeken is dat ook goed te zien! Zoals meerdere Chinese tempels in Azië is het centrale altaar gewijd aan Quanyin (Kuan Yin), de Godin van de Barmhartigheid.

Ga met de scooter of met de TukTuk op pad en bezoek de Khao Rang Heuvel. Deze kun je beklimmen en vanaf de toren Rang heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baaien van Phuket. Misschien een idee om vanaf hier je restaurantje uit te zoeken?