Erwawan National Park

Het twaalfde nationaal park van Thailand heet het Erawan National Park. Het is gelegen in de provincie Kanchanaburi, herbergt hoge bergen en valleien en heeft een oppervlakte van 550 km2. De hoge bergen bieden het achtergelegen landschap bescherming tegen de oostelijke moesson. Hierdoor heeft dit gebied een gemiddeld laag niveau regenval. De beste periode om het Erawan National Park te bezoeken is tussen november en februari, wanneer de temperatuur aangenaam is en niet zo heet als in de zomermaanden. 78% van het park is bedekt met dichte bebossing. In het gebied leven veel vogels, reptielen en zoogdieren. Met een beetje geluk of pech kom je een aap, olifant of een python tegen tijdens je bezoek aan het park.

De belangrijkste attractie van het Erawan National Park zijn de Erawan watervallen. De waterval bestaat uit zeven niveaus en is opgebouwd als een trappensysteem. Hierdoor valt het water in totaal zo’n 1500 meter naar beneden. Via een pad dwars door het bos kunt u naar de zevende waterval lopen, wat een prachtig uitzicht biedt. De meeste toeristen gaan echter maar tot het derde niveau, waar je heerlijk kunt zwemmen tussen de vissen. Wees niet bang, de vissen zullen je niks doen. Hooguit zullen de kleinere visjes uit nieuwsgierigheid naar je toe zwemmen en aan je lichaam sabbelen. De Erawan watervallen zijn zeker een bezoekje waard en mogen dus niet ontbreken op je to do list van Thailand.

Het Erawan National Park heeft echter nog meer te bieden dan de Erawan watervallen. In het park vind je tevens grotten met druipsteenformaties. Ook dit is erg mooi om te zien.

Het Erawan National Park kun je bezoeken voor 200 Baht, wat zo’n 4/5 Euro is. Kinderen betalen 100 Baht. Je kunt het park bezoeken door een tour te boeken bij een reisbureau. Dit is hoe de meeste mensen het park bezoeken. Je kunt dit doen in groepsverband, wat meestal goedkoper is. Maar tevens is het mogelijk een auto met privé chauffeur in te huren voor een middagje Erawan National Park.

Erwawan-park