Khao Yai Nationaal Park

Maak je een rondreis door Thailand en heb je de drukke hoofdstad Bangkok bezocht? Bezoek dan ook het avontuurlijke Khao Yai Nationaal Park. Ongeveer 200 km bij Bangkok vandaan is het enorme park gevestigd van maar liefst 2.170 km2! Omdat het park relatief dicht bij de hoofdstad gevestigd is, heeft het al vele bezoekers welkom geheten.

De grootte van het park maakt het onmogelijk om het in één keer te bekijken. Voor de toeristen zijn dan ook verschillende excursies opgesteld die het gebied op een bijzondere manier laten zien. Bezoekers kunnen overnachten op een kampeerplaats of in ingerichte slaapzalen.
Wandelroutes
Khao Yai betekent hoge berg, de hoogste pieken vind je in het oosten van het park. Tijdens een wandeling kom je allerlei bijzondere palmen, varens en lianen tegen. Je kunt kiezen uit meer dan tien verschillende routes die door het park kruisen. De open plekken in het gebied worden gebruikt als observatiepunten. In de torens die daarvoor gebouwd zijn kun je wilde dieren spotten!

Tip! In het koele seizoen staan de struiken en bomen in bloei en kun je wilde orchideeën zien.

Dieren

Er leven veel verschillende diersoorten in het park, vooral de apen worden vaak gespot. Ook Indische olifanten, kraagberen, gaurs (wilde runderen), tijgers, wilde zwijnen en herten leven hier. De wilde begroeiing van het park bestaat uit bomen, palmen en bamboe. De dieren gebruiken dit als voedselbron en bescherming.

Excursies

In de late namiddag organiseren diverse pensions excursies naar de kalksteengrotten van Khao Rop Chang, in het noorden van het park. Hier kun je toeschouwer zijn van de massaal uitvliegende mopsvleermuizen, die de lucht meer dan een uur lang verduisteren. Dit is een bijzonder natuurverschijnsel! Als de duisternis valt, kun je deelnemen aan een safari, in een open voertuig. Dit is een erg leuke, avontuurlijke en bovenal spannende rit! De parkeerwachters gaan met schijnwerpers opzoek naar dieren die ‘s nachts actief zijn. Zo spot je de muntjaks, sambars (paardherten) en civetkatten!