Krabi

Reizen naar Thailand brengen je veelal naar de beroemde bestemmingen. Bangkok, Phuket en Koh Samui mogen bijvoorbeeld niet ontbreken. Het vasteland in het zuiden van Thailand heeft echter een verborgen schat, genaamd Krabi, waar je heerlijk kunt eten en kunt genieten van prachtige natuur.

Krabi is nog geen veelbezochte plek door toeristen. De meeste toeristen die je hier zult tegenkomen, komen uit Maleisië, wat even ten zuiden is gelegen. Anders dan in de rest van Thailand, is de islam hier prominent aanwezig. Maar ook al is Krabi geen veelbezichte plek, er zijn hier voldoende mogelijkheden om je te vermaken.

Krabi avondmarkt

Bezoek de lokale markt in Krabi Town. Deze avondmarkt is volledig gericht op eten. Zo kun je hier je avondmaal nuttigen, maar ook terecht voor heerlijk vers fruit en allerlei Thaise zoetigheden. De markt is gesitueerd in het centrum van Krabi Town. Het centrum heeft een aantal winkels, restaurants en hotels.

Emerald Pool

Boek een tour naar de Emerald Pool. 30 minuten van Krabi Town vind je een natuurlijk zwembad met water zo blauw als aan de kust van de eilanden. Bij aankomst wandel je zo’n tien minuten door het tropische woud voordat de Emerald Pool uit het niets voor je opduikt. Een prachtig gezicht. Je kunt hier een frisse duik nemen en genieten van de omgeving.

Mangroven

Een leuke manier om je middag in Krabi door te brengen is een longtailboot te nemen. In Krabi Town vind je veel longtail boten die je naar de mangroven van Krabi brengen. Onderhandel een goed prijsje en stap in je privéboot om de mangroven te bewonderen. Onderweg bevind je je tussen bergen en heb je de kans om grotten te bezoeken.