Ubon Ratchathani provincie

De meeste oostelijke provincie van Thailand is Ubon Ratchatani en wordt ook wel de Smaragden Driekhoek genoemd. In het oosten van deze provincie vormt de Mekong rivier de grens met Laos en in het zuiden grenst deze provincie aan Cambodja. De hoofdstad Ubon ligt op 630 kilometer afstand van Bangkok.

De hoofdstad Ubon

Ubon ligt aan de noordkant van de Mekong rivier en is tegen het eind van de 18e eeuw gesticht door Laotianen. De stad is in de provincie Ubon Ratchathani gelegen vlakbij de aangrenzende landen Cambodja en Laos. In de Vietnamoorlog fungeerde het internationale vliegveld van Ubon als een van de belangrijkste militaire basis voor de missies van de Amerikanen. Door deze gebeurtenis is de stad in een korte tijd erg gegroeid. De stad is daarnaast ook bekend geworden door de kaarsen. Jaarlijks wordt er een kaarsenfestival gehouden, een optocht waarbij enorme kaarsen worden rond gereden. Verder is het interessant om een bezoek te brengen aan het Nationale museum, de bijzondere tempels en een park bij het stadhuis.

Er heerst hier echt nog een sterke boeddhistische traditie. Er zijn veel tempels te vinden, waar monniken nog actief zijn. De overheid probeert de provincie te promoten als de Smaragden Driehoek, vanwege de enorme Monsoenbossen. Op die manier hopen ze ook het toerisme beter te kunnen ontwikkelen en meer inkomsten te genereren.

Een aanrader is het bekende Pha Taem National Park. Dit park is bekend om haar 180 meter lange rotsschilderingen in zandsteen. Ze zijn minimaal 3.000 jaar oud en behoren tot de grootste collectie rotsschilderingen ter wereld. In dit park vind je ook de Soi Sawan-waterval. Direct na het regenseizoen is deze waterval helemaal bezaaid met bloemen, een supermooi gezicht!

Tip! Heb je zin om een nachtje in dit park te slapen? Overnacht dan in een van de bungalows of tenten die dit park rijk is.