Phuket is het grootste eiland van Thailand en bekend bij toeristen vanuit de hele wereld. Toeristen komen hier voornamelijk om te relaxen en van de stranden te genieten. Maar ook als duikliefhebber kun je terecht in Phuket. De wateren rondom dit exotische eiland hebben namelijk een aantal voordelen, die je niet altijd rond andere eilanden vindt. Zo is het water rond Phuket aangenaam warm en heb je het hele jaar door goed zicht tijdens het duiken. Vooral dit laatste maakt Phuket populair om te duiken. Maar uiteraard is de onderwaterwereld zelf ook iets wat duiken op Phuket populair maakt. Het staat namelijk bekend als een van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.

De beste duiklocaties

Coral Island

Op slechts negen kilometer van Phuket ligt het bounty eiland Coral Island. Je vindt hier mooie witte zandstranden en verborgen baaien. De onderwaterwereld hier biedt mooie koraalriffen en een grote verscheidenheid aan kleurrijke, tropische vissen. Op het eiland kun je bij het Coral Island Resort een introductiecursus volgen, die begint in het zwembad van het resort. Heb je je duikbrevet al behaald? Dan is duiken op Coral Island een ware belevenis. Veel reisbureaus op Phuket bieden dagexcursies aan naar dit paradijselijke eiland, waar je de hele dag van de onderwaterwereld kunt genieten.

Sharkpoint

Een andere aanrader is Sharkpoint. Deze duiklocatie is een grote favoriet bij veel duikers en recentelijk uitgeroepen tot maritiem reservaat. Sharkpoint is een uitgestrekt rif, met veel zachte koralen. Het reservaat is niet voor niets zo benoemd, want het biedt een thuis voor veel verschillende haaien, zoals de zebrahaai. Als duiker mag je deze locatie absoluut niet missen tijdens je bezoek aan Phuket.

Dok Mai

Het Dok Mai eiland ligt dichtbij Sharkpoint. Hier kun je het wrak van het schip de King Cruiser onder water bewonderen, een bijzonder indrukwekkende ervaring. Het zicht in deze omgeving is zeer afhankelijk van het seizoen en is redelijk tot goed.

Meerdaagse duiktrips

Als je geen genoeg kunt krijgen van duiken, dan ben je in Phuket aan het goede adres voor meerdaagse duiktrips. De onderwaterwereld van de kleine eilanden rondom Phuket bieden veel variatie aan. Hierdoor heb je genoeg opties om je meerdere dagen te vermaken. Je verblijft tijdens deze trips op een boot met een kleine groep.