Vakantie Koh Kood

Koh Kood is een nog weinig ontdekt paradijsje met rust en prachtige stranden. Hier vind je nog geen massatoerisme en kun je in alle rust je Thailand vakantie afsluiten.

Er wonen slechts 1.500 inwoners op het eiland, dus er is nog veel ruimte voor de natuur overgebleven. De lokale bewoners leven voornamelijk van de visserij, kokospalmen en rubberproductie.

De meeste dorpjes en stranden liggen aan de westkant van het eiland. Je vindt hier prachtige witte zandstranden en turquoise wateren geschaduwd door palmbomen. In de zee kun je uitstekend snorkelen of duiken. Het is ook leuk om met de kajak op pad te gaai en de baaitjes van het eiland te ontdekken.

De mooiste stranden van het eiland zijn wat ons betreft Bang Bao Beach waar je prachtig kunt snorkelen rondom de stijger. Daarnaast is Klong Chao Beach ook zeker een bezoekje waard.

Een leuk uitstapje is de Nam Tok Khlong Chao waterval, waar je heerlijk kunt zwemmen in een meertje. Bovendien wandel je een stukje door de jungle.

Koh Kood is een van de grotere eilanden van Thailand. Echter vind je hier geen openbaar vervoer of taxi’s. Je kunt het eiland te voet, op de fiets of met de scooter ontdekken. Er is nauwelijks verkeer en de grote wegen zijn prima waardoor je hier goed zelf op ontdekking uit kunt gaan.

Wil je graag bij een echt lokaal restaurantje eten? Ga dan naar Chiang Mai restaurant en geniet hier van de lokale Thaise specialiteiten.