Phuket is niet voor niets een van de meest populaire bestemmingen in Thailand. Je kunt er namelijk ultiem genieten van zon, zee en prachtige stranden. De meeste stranden liggen aan de westkust van het eiland, aangezien de oostkust uit rotsachtige inhammen bestaat. Een overzicht van de beste stranden vind je hier.

Bekijk het complete vakantie aanbod Thailand >>

Patong Beach
Patong is een van de meest belangrijke dorpen van het eiland. Het is sinds eind jaren tachtig populair bij toeristen en sindsdien zijn er vele resorts, hostels, restaurants en bars bij gekomen. Wat ooit slechts een vissersdorp was, is nu de grootste trekpleister van het eiland. Patong Beach heeft een levendig zandstrand waar overdag vele activiteiten plaatsvinden. Daarnaast kun je in het centrum van Patong terecht voor winkels, eetgelegenheden en het nachtleven.

Karon Beach
Karon Beach is vooral populair bij gezinnen en stelletjes. Het prachtige zandstrand is groot en hierdoor komt Karon Beach minder druk over vergeleken met Patong Beach. De voorzieningen zijn gelijk aan die van Patong Beach, maar het is allemaal net wat meer ingetogener. Naast winkels, eetgelegenheden en bars zijn in Karon ook veel galeries te vinden, waar je lokale kunst kunt bewonderen.

Kata Beach
Kata Beach heeft een dorpsachtige sfeer. Toch zijn er voldoende voorzieningen, zoals winkels en eetgelegenheden. Doordat deze vrij kleinschalig zijn, komt Kata Beach ontspannend op toeristen over. Hier geen feesten tot vroeg in de ochtend. Het strand van Kata wordt omgeven door de jungle. Je bevindt je dus midden in al het groen.

Rawai Beach
Rawai Beach was het eerste toeristische strand van Phuket. In het weekend is dit strand populair bij lokale inwoners vanuit Phuket stad. Dit zorgt voor een gezellige mix tussen lokale bevolking en toeristen. Rawai is tevens een plek waar veel expats verblijven. Er zijn niet veel accommodaties te vinden in dit dorp, maar aan restaurants zijn hier geen tekort.

Heb je interesse in een zonvakantie Phuket? Check dan deze aanbieding Phuket