Vakantie Koh Tao

Koh Tao is een eiland dat aan de zuidelijke oostkust van Thailand ligt. Het is er rustiger en meer laidback dan Koh Samui en Phuket. Koh Tao is vooral bekend om de stranden en de mogelijkheden tot duiken en snorkelen. Hier vind je een overzicht van de stranden van Koh Tao.

Sairee Beach
Sairee is het meest populaire gedeelte van Koh Tao. Er zijn dan ook genoeg hotels en restaurants te vinden. Het witte zandstrand van Sairee is 1,7 kilometer lang, slechts onderbroken door enkele rotsblokken. Vanaf het strand heb je een goed uitzicht op het eiland Koh Nang Yuan.

Mae Haad Beach
Hoewel dit strand erg dynamisch is, heeft het de charme van een vissersdorp. Dat is niet zo gek, want Mae Haad Beach is waar alle boten aankomen en vertrekken. Het strand ligt op loopafstand van Sairee Beach. Er zijn een aantal restaurants en barretjes, maar het is hier duidelijk rustiger en minder levendig tegen het einde van de dag en savonds dan in Sairee.

Hin Wong Bay
De baai van Hin Wong heeft vele koraalriffen die perfect intact zijn gebleven. Dit maakt de baai populair om te snorkelen. Hing Wong Bay is vrij afgelegen en rustig en heeft daarom ook slechts enkele bungalows. Toch is het de moeite waard deze baai te bezoeken.

Tanote Bay
Een bezoek aan Tanote Bay is een hele ervaring. Om er te komen heb je een 4 Wheel Drive nodig. Tevens kun je de boot nemen vanaf het naastgelegen strand Ao Leuk. Er zijn bungalows en restaurants te vinden in Tanote Bay. Is het weer helder, dan kun je waarschijnlijk het eiland Ko Samui zien liggen.

Rocky Bay
Rocky Bay is een van de bekendste plekken op Koh Tao. Het strand is omringd met kokosnootbomen en het is een prima locatie om te snorkelen. Geen zin om actief te zijn? Het strand is ook uitermate geschikt om lekker te ontspannen. Het zand is parelwit en het water is kalm en ondiep.